Kpss A Memur Alım İlanları

TBMM Başkanlığı Kamu Personeli Alımı İçin Başvurular Başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı günler öncesinde bir ilanını yayımlamış ve kendi bünyesinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu personel alımında TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı kapsamında stenograf ihtiyacının karşılanması için 40 adet kamu personeli alımının yapılacağı ifade edildi. 

KPSS ŞARTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda KPSS şartı da yer almaktadır. Bununla beraber olarak Stenografi kursu giriş sınavı başvurusunda, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (A) grubu kadrolar için yılında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları esas alınacağı belirtildi.

BAŞVURULAR BAŞLADI 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı kamu personeli alım ilanına başvurular bugün itibari ile başladı. Söz konusu başvurular 5 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. İlana başvurular ise elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Adaylar başvurularını “https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi” web adresi üzerinden yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak, Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 01.01.2018 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1988 tarihi ve sonrası doğumlu olmak)” şartları aranmaktadır.

Bunun yanı sıra adayların “Stenograflık görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya sakatlığı bulunmamak, yılında (A) grubu kadrolar için yapılan KPSS lisans sınavları sonucunda, KPSS P1, KPSS P2, KPSS P3, KPSS P4, KPSS P18, KPSS P23, KPSS P28, KPSS P29, KPSS P38 ve KPSS P43 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş puan almış olmak.” şartlarına da haiz olmaları gerekmektedir.