Kpss

ÖSYM Sınav Takvimine Göre 2018 KPSS Başvuru ve Sınav Tarihi Ne Zaman

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen yüz binlerce aday, 2018 yılında gerçekleştirilecek olan KPSS sınavını merakla bekliyorlar. Konuyla ilgili her türlü gelişmeyi yakından takip eden adaylara önümüzdeki yıl yapılacak olan KPSS ile ilgili tüm detayları haberimizde aktarıyoruz.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz günlerde resmi internet sayfası üzerinden 2018 yılı sınav takvimini yayımlamıştı. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, 2018 yılında lise, önlisans ve lisans düzeyinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurularını ve sınav tarihlerini siz ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ÖSYM 2018 YILI SINAV TAKVİMİNİ YAYIMLADI

ÖSYM geçtiğimiz haftalarda web sayfası üzerinden 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanan sınavların yapılma ve bu sınavlara başvuru tarihlerine ilişkin sınav takvimini yayımladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2018 sınav takviminde önümüzdeki yıl lise, önlisans ve lisans düzeyinde gerçekleştirilecek olan KPSS sınavına ilişkin bilgilerde yer aldı. Sınava başvuruların, sınavın yapılacağı ve yapılan sınavın sonuçlarının açıklanacağı tarihlere ilişkin yayımlanan planlarda yer alan detaylar şu şekilde,

Lisans düzeyinde gerçekleştirilecek KPSS’ye adaylar, başvurularını 10-21 Mayıs tarihleri arasında yapacaklar. 2018 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 22 Temmuz tarihinde düzenlenecek. ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre ise KPSS alan sınavları 28 ve 29 Temmuz tarihlerinde yapılacak. 2018 ÖABT için açıklanan tarih ise 5 Ağustos 2018.

Önlisans ve lise düzeyi KPSS, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yayımladığı sınav takviminde önlisans KPSS için şu bilgiler verildi. Önlisans düzeyinden sınava girecek adaylar başvurularını 8 Ağustos 2018 ile 12 Eylül 2018 tarihleri arasında yapacaklar, 2018 Önlisans KPSS ise 4 Kasım’da yapılacak. Lise düzeyinden sınava girecek adaylar 2018 yılı KPSS’ye başvurularını 3-19 Ağustos tarihlerinde yapacaklar. 2018 yılı lise KPSS ise 7 Ekim tarihinde yapılacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA