Emniyet Personeli

Polis Alımına İlişkin Şartlar Değişti ! Dövme Eleme Nedeni Olacak Mı?

Bugünkü Resmi Gazete’de emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik ile polis alımlarındaki şartlar değişmiş oldu. Peki polis alımlarında dövmesi bulunan alınmıyordu yapılan değişiklik ile dövmesi olanlar polis olabilecek mi? Şartlar nasıl değişti? Polis alımları nasıl yapılacak? Konu ile ilgili olarak tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Resmi Gazete’nin 3 Ocak 2018 tarihli sayısında “Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği” yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik ile sağlık şartlarında değişiklik yapıldığı ifade edildi. Buna göre söz konu yönetmeliğin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği emniyet teşkilatının amir ve memur ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan polis eğitim-öğretim kurumlarına alınacak öğrencilerde, teşkilata yapılacak ilk atamalarda, ayrıldıkları öğrencilik veya memurluğa geri dönüşlerde, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki birimlere açıktan ve naklen atamalarda, hastalanma, malullük ve vazife malullüğünde, vazife malulü olarak çalışmaya devam etme durumunda ve hizmet sınıfı değişikliklerinde aranacak sağlık şartlarına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi için yayımlandı. 

Yayımlanan yönetmeliğe göre polis okullarına öğrenci alımlarında adaylarda 1 dilimi sağlık şartı aranacaktır. Geçici süreliğine eğitim almak üzere Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gelen öğrenciler hariç lisans programına alınacak yabancı uyruklu öğrencilerde ise tüm branşlar için en az “C dilimi” sağlık şartlarına, enfeksiyon hastalıkları açısından “A dilimi” sağlık şartlarına uygun olmaları koşulu aranacaktır.

GÖRME SINIRI DEĞİŞTİ

Bunun yanı sıra önceden polis alımlarında görme sınırı eksi bir idi. Ancak yayımlanan yönetmelik ile bu şart esnetildi ve görme sınırı eksi 2 oldu. Emniyetten ayrılmış ve üzerinden en az 6 ay geçmiş olanlar yeniden mesleğe döndüklerinde sağlık durumlarını giriş raporu ile belgelemek zorundadırlar. 

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMLARI İÇİN ŞARTLAR

Yayımlanan söz konusu yönetmelikte çarşı ve mahalle bekçileri için de sağlık şartları belirendi. Buna göre çarşı ve mahalle bekçileri emniyet personelinin okullara girişinde olduğu gibi a dilimi sağlık şartına tabi olacaktır.

DÖVME YAPTIRABİLECEKLER

Söz konusu yönetmelikte binlerce belki de milyonlarca adayın mağduriyet yaşadığı dövme ve yara izleri hakkında düzenleme yapıldı. Buna göre yayımlanan yönetmelikte yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmayacak. Bunun yanı sıra 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyonunda bozuklukları ayrıca teşhis ve tanı için eklem içerisinde yapılan müdahaleler de polis alımlarında adaylara engel olmayacak.

BÖBREK TAŞI ENGEL OLMAYACAK

Tüm bunların yanı sıra cerrahi müdahale olmadan kendiliğinden düşürülen böbrek taşları bununla beraber tek başına rahim yokluğu yine alımlarda adaylara engel olmayacak. 

Bir Yorum

  1. Yaş ve KPSS puanına neden değinilmedi acaba onlara neden esneme getirilmedi bunlarda göz önünde bulundurulmalı ben de dahil olmak üzere bu konuda mağdur birçok arkadaşım var ki eğer polis alımına ilişkin esneme olacaksa öncelik yaş ve KPSS puanının esnetilmesi olmalıdır..

  2. Lise mezunu alım yapılsın kpss puanı da esnetilsin bence

  3. Pöh alımı yine lise mezunu KPSS şartsız olsun ve kesinlikle yas sınırı 30 olsun lisans mezunlarında olduğu gibi

  4. Yaş ve kpss puanına da değinilsin bunca lise önlisans ve lisans mezunları var bu bağlamda polis olmak isteyen bir sürü vatan evladı var yas ve kpss de tekrar değerlendirilsin

  5. Pöh ve polis memuru alımların da yaş sınırı 30 ve yukarısı olmalıdır iyi akşamlar

  6. Artık ilan yayınlanmalı yani Lize mezunu polis alımı pöh alımı olmalı bütün herkes bunu bekliyor jöhe de başvurdum yoğunluktan dolayı çağırılmadın ben canımı dişime taktım sayın bakanım

  7. Renk körü doğuştan gelen bir hastalık ne polis ne asker ne de bir kolluk kuvvetine dahil olamıyoruz yazık gerçekten çok yazık..

  8. Lise mezunu sizin gözünüzde hiç mi ?? Vatana hizmet etmek için üni şart mı ?? Bayrak sevdalısı olup bu millete hizmet için illaki lisans önlisans mezunumu olmam gerekiyor ?? Böyle sık bi uygulamayı fetocu şerefsizlere gösterseydiniz belki ülke şuan böyle olmazdı

  9. Liseden alım olamaz bu mesleğinde bi ağırlığı var yani dövmesi olan adamı almaları da çok saçma

  10. Lise mezunlarınıda alın yaş süresi uzatılsın bizlerde bu vatanın evlatlarıyız bizlerede şans tanıyın

  11. Lisans mezunu olmak da yetmiyor yaş sinirina takılıyoruz yaş sınırı esnetilmeli

  12. Ön lisans mezunları için kpss puanı biraz düşürülmelidir en azından 65 olmalı 70 ön lisansa çok diye düşünüyorum

  13. Şu renk körlüğüne de bi çözüm bulsalar çok iyi olur. O kadar insan bu genetik rahatsızlık yüzünden eleniyor. Bi Adolf Hitler kadar olamak. Bana arkadaşını vurarsın diyenlere. 300m den neler yapabileceğimi bi göstereyim. Sen bide beni sinirliyken gör çok etkiliyimdir. Öldürebilirim de.

  14. Önlisa mezunlu olan ögrencileri kpss puna en az 60 olmalıdır. Bence

  15. Renk körlüğü yüzünden mağdur olanlara el uzatacak bir devlet yok mu ? Saçma sapan insanların yalnızca mülakatta farkına varabildigi sacmasapan bir kriter yüzünden insanların hayalleri yıkılıyor

  16. Önlisans mezunları için yaş sınırı 30 olsun binlerce adayın mağduriyeti giderilmelidir.

  17. Arkadaşlar renk körlugu ile ilgili düsüncelerimizi buraya değil bimere yazalım lütfen bu degisiklikler insanlat seslerini duyurduklari icin oldu renk körlugünden magdur insanalrda duyursun bimere yazalım fikirlerimizi