Kpss A Memur Alım İlanları

TBMM Başkanlığı 70 KPSS Puanıyla Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı kamu personeli alımı için bir ilan yayımladı. Yayımlanan personel alım ilanına göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı esasına göre yapılacak alımların sınav usulü ile gerçekleştirileceği duyuruldu. Başkanlık tarafından yayımlanan personel alım sınavı detaylarını haberimizde aktarıyoruz.

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanında tek bir kadroda 70 personel alınacağı açıklandı. Yasama Uzman Yardımcılığı pozisyonunda yapılacak alımlara başvuruların ise KPSS puan esasına göre yapılacağı ve ilana ilgili KPSS puan türünden 70 alan adayların başvuruda bulunabileceği aktarıldı. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan kamu personeli alım ilanı sınavına, başvuru da bulunacak adayları  bazı şartları yerine getirmeleri isteniyor. İlana göre adayların sınav başvuru için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları, 5. 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmaları ve görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunun olmaması isteniyor. 

KPSS, EĞİTİM VE YDS ŞARTLARI

Bu şartların yanı sıra adayların, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca belirlenen eğitim, KPSS veYDS şartlarından da belirtilen koşuları karşılamaları bekleniyor. Yayımlana ianda bu şartlara ilişkin, KPSS P4 puan türü için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk fakültelerinden, KPSS P16, P21, P33 ve P34 puan türleri için siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Birinci bölümde belirtilen KPSS puan türlerinden en az yetmiş ve üzerinde puan almış olmak,  ÖSYM tarafından gerçekleştirilen geçerlilik süresi dolmamış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarının (İngilizce, Fransızca veya Arapça dillerinin herhangi birinden) birinden birinci bölümde belirtilen düzeylere ilişkin asgari puanı almış olmak ifadeleri yer alıyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlana Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Yasama Uzman Yardımcısı alım ilanına başvurular, 8 Ocak tarihinde sona erecek. İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvurularını https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi web sayfası üzerinden yapabilecekler.