Kpss A Memur Alım İlanları

TBMM Başkanlığı KPSS Puanına Göre Kamu Personeli Alıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir ilan sınav usulü ile personel alımı yapacağını duyurmuştu. Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı esasına göre yapılacak alımlar için yayımlanan personel alım sınavına başvuru süreci devam ediyor. Söz konusu ilana dair detayları haberimizde aktarıyoruz.

TBMM Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanı önce Resmi Gazete’de daha sonra ise Devlet Personel Başkanlığının internet sayfası üzerinden yayımlandı. Söz konusu ilanda yer alan kadrolar adaylarda aranan genel şartlar ve başvuru sürecine dair detayları haberimizde aktarıyoruz. 

TBMM TARAFINDAN AÇIKLANAN BOŞ KADROLAR

Resmi Gazete ve Devlet Personel Başkanlığının internet sayfası üzerinden yayımlanan kamu personeli alım ilanında, Yasama Uzman Yardımcılığı kadrosuna üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun olmuş adaylar arasından 70 personel istihdam edileceği aktarıldı. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı esasına göre yapılacak alımlar için adaylar, sınava başvuru esnasında KPSS puanlarını bildirecekler ve en yüksekten başlanarak alım yapılacak personelin 4 katı aday sınava çağrılacak. Eğer son sırada bulunan adayların puanları eşit olursa, eşit puana sahip tüm adaylar sınava çağrılacaklar.

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı kamu personeli alımı için düzenleyeceği sınava ilişkin yayımladığı duyuru metninde, sınava başvuruda bulunacak adayların bazı şartları taşımaları gerektiğini belirtti. TBMM tarafından Yasama Uzman Yardımcılığı sınavına başvuruda bulunacak adaylara ilişkin yayımlanan başvuru koşulları şu şekilde listelenmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, 5. 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. Kamu haklarından mahrum olmamak. 

Yukarıda yer alan maddelerin yanı sıra, ilana başvuru bulunacak adaylarda, Eğitim ve KPSS şartıda aranıyor. Başvuru koşullarında bu yayımlanan bu şartlara ilişkin maddelerde, ”KPSS P4 puan türü için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk fakültelerinden, KPSS P16, P21, P33 ve P34 puan türleri için siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak” ifadeleri yer aldı.

YDS şartına ilişkin yayımlanan maddede ise, ”ÖSYM tarafından gerçekleştirilen geçerlilik süresi dolmamış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarının (İngilizce, Fransızca veya Arapça dillerinin herhangi birinden) birinden birinci bölümde belirtilen düzeylere ilişkin asgari puanı almış olmak” koşulu belirtildi.

BAŞVURU SÜRECİ

TBMM tarafından gerçekleştirilecek kamu personeli alım sınavına başvurular, devam ediyor. Söz konusu sınava başvurular ise 8 Ocak tarihinde sona erecek. İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularınıhttps://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır. İlana şahsen veya posta yoluyla yapılan müracaatlar ise kabul edilmeyecek.