Öğretmen

MEB 24 Aralık Aday Öğretmenlik Sınavı Soru ve Cevapları Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda 24 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen adaylık kaldırma sınavına ilişkin soru ve cevapların yayımlandığı ifade edildi.

Aday öğretmenlerin adaylık kaldırmaları için 24 Aralık 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adaylık kaldırma sınavı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınava ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve soru ile cevaplar belirtildi.

SINAVDA SORULAN KONULAR

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından adaylık kaldırma sınavında aday öğretmenlere “657 ve 4483 sayılı kanunlar, Bakanlık teşkilatı görevleri ve mevzuatı, öğretmenlik uygulamaları, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” konularından sorular soruldu. Konu hakkında kamupersoneli.net olarak aday öğretmenlere sorulan soruların konulara göre sayısını aşağıda ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

SINAV DETAYLARI

Söz konusu sınavda adaylara ” 657 ve 4483 sayılı kanunlar, bakanlık teşkilatı görevleri ve mevzuatı, öğretmenlik uygulamaları, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük” konularından sorular soruldu. Sınavda adaylara toplam 100 soru soruldu ve soruların yanıtlanması için adaylara 120 dakika süre tanındı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. eğitim bir-sen üyesi aday öğretmenlere sorular sınavdan önce veriliyormuş.