Akademik Personel Alım İlanları

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Alım İlanı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladığı bir ilan ile kadrosunda eksiklik bulunan fakültelerinde görevlendirilmek üzere öğretim üyesi alımı yapacağını açıkladı.

İlana ilişkin yayımlanan duyuruda, ”Üniversitemizin aşağıda Anabilim Dalı itibariyle unvanı belirtilen birimlerine öğretim üyesi alınacaktır. Profesörler daimi statüde görev yapacaklardır.” ifadeleri kullanıldı. İlana göre,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yayımlanan öğretim üyesi alım ilanında Profesör ve Yardımcı Doçent kadrolarında alım yapılacağı açıklandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görevlendirileceği bildirilen öğretim üyesi ilanında 3 personel alımı yapılacak.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan öğretim üyesi alımına ilişkin yayımlanan duyuruda, ilana başvuru yapacak adaylara yönelik bazı açıklamalarda bulunuldu. Yayımlanan açıklamaları aşağıda aktarıyoruz. 

* Adayların; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki genel şartları ve Üniversitemiz Senatosu’nun 27.04.2010 tarih ve 2010/2-6 sayılı kararı ile kabul edilen ve Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından uygun bulunan yükseltme ve atamalarla ilgili minimum kriterleri sağlamaları gerekmektedir.

* Üniversitemizde İngilizce eğitim yapıldığından; adayların, eğitim, araştırma yapacak ve yaptıracak düzeyde İngilizce bilmeleri gerekli olup, Üniversitemizde ilk kez öğretim üyesi olarak görev alacak adayların ÜDS/YDS’den en az 85 puan almış olmaları ve ÜDS/YDS sonucu getirmiş olan adaylara, ayrıca İngilizce yazma becerilerini ölçen bir sınav yapılacağı belirtildi. 

BAŞVURU EVRAKLARI

Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların getirmeleri gereken evraklar kurum tarafından şu şekilde açıklanmıştır. 

Adayların, bilimsel çalışmalarını, atıflarını ve yayınlarını (Profesör adayları dilekçelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir) kapsayan dosyada ayrıca aşağıdaki belgeler de yer alacaktır. Özgeçmiş ve yayın listeleri, Onaylı diploma fotokopileri (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik belgelerinin asılları ile birlikte gelindiğinde, diploma fotokopilerinin onayları yapılabilecektir), Onaylı dil belgesi, Profesör adayları 6 takım, Yardımcı Doçent adayları 4 takım dosya teslim edeceklerdir.