Kpss A Memur Alım İlanları

Hazine Müsteşarlığı Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı!

Başbakanlığa bağlı Hazine Müsteşarlığı yayımladığı bir ilan ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere sınav usulü ile kamu personeli alımı yapacağını duyurdu.

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığıyla yayımlanan kamu personeli alım ilanında yer alan kadrolar, adaylarda aranan şartla ve başvuru sürecine ilişkin detayları aşağıda aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Hazine Müsteşarlığı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanında yer alan kadro detaylarına göre, Uzman Yardımcılığı kadrosuna 16 personel alımı yapılacak. 

İktisat, Maliye, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Matematik, İstatistik alanlarından yapılacak alımlara ilişkin başvuru koşullarını aşağıda aktarıyoruz. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı alımına ilişkin düzenlenecek sınava katılmak isteyen adayların taşımaları gereken şartlar şu şekilde listelenmiştir. 

Genel Şartlar,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1983 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir), Kamu haklarından mahrum olmamak.

Eğitim Şartı

Adayların yayımlanan ilana ilişkin yukarıda kadro detaylarında aktardığımız alım yapılacak alanlara göre belirlenen eğitim seviyelerini sağlamaları gerekiyor. Buna göre adayların, En az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer üniversite ve fakültelerin matematik, istatistik bölümlerinden veya yüksekokullarından mezun olmaları gerekiyor. 

KPSS Şartı 

İlana göre Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru yapacak adayların, Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21, 27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS) ilgili puan türünden en az 75 almış olması gerekiyor.

YDS Şartı

Hazine Müsteşarlığı kamu personeli alımı için bildirilen yabancı dil şartında adayların, ÖSYM tarafından 2016 ve 2017 yılları arasında gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye tespit sınavlarından (Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin birinden) en az (C) düzeyinde puan almış olmaları gerekiyor. 

BAŞVURU EVRAKLARI

Adayların başvuru sırasında teslim etmeleri gereken evraklar arasında, Müsteşarlığın internet sayfasından veya Personel Dairesi Başkanlığından temin edip dolduracakları ve imzalayacakları “İş Talep Formu”, Yüksek öğrenim diplomalarının veya mezuniyet belgelerinin fotokopisi, KPSS puan belgesinin fotokopisi, YDS puan belgesinin fotokopisi, fotoğraf yer almaktadır.