Kpss A Memur Alım İlanları

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı!

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yayımladığı bir ilan ile kadrosunda eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere sınav usulüne göre kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanı için yapılacak sınava dair tüm ayrıntıları Kamupersoneli.net olarak siz ziyaretçilerimiz için aşağıda paylaşıyoruz. 

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan personel alımında yer alan detaylara göre, İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Uzman Yardımcılığı kadrosunda 8 personel alımı yapacağını açıkladı.

SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nca yayımlanan ve Uzman Yardımcılığı kadrosuna yönelik düzenlenecek sınava başvuru yapacak adayların taşımaları gereken şartları aşağıda aktarıyoruz. 

Genel şartlar,

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş (35) yaşını doldurmamış olmak. Kamu haklarından mahrum olmamak ve görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak. 

KPSS ve Eğitim Şartları

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından alım yapılacak Uzman Yardımcılığı sınavına, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri’nden mezun olan adaylar başvuru yapabilecek. 

Ayrıca, alım yapılacak kadroya, arından mezun olmak, 3- ÖSYM tarafından yapılan 2017 Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 alan adayların başvuruları kabul edilecek. 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yukarıda kadro detaylarını ve adaylarda aranan genel şartlarını aktardığımız kamu personeli alım ilanı sınavına başvuru yapacak adaylar şu evrakları hazır bulundurmaları gerekiyor. 

Başvuru Evrakları,

Yüksek öğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, İki adet vesikalık fotoğraf, KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı, Özgeçmiş.

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞEKLİ

Söz konusu ilan için bildirilen başvuru süreci ve şekline ilişkin detayları aşağıda paylaşıyoruz. 

Başvurular Ne Zamana Kadar Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan Uzman Yardımcısı alım ilanı için düzenlenecek sınava adaylar, başvurularını 15 Ocak 2018 ile 21 Ocak 2018 tarihleri arasında yapacaklardır. 

Başvuru Şekli,

Yayımlanan sınav ilanına başvurular, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (Atatürk Bulvarı No:149 Bakanlıklar/ANKARA) veya www.kdgm.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yoluyla İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapılacaktır. 

Ayrıca yayımlanan duyuruda, posta ile yapılan başvurularda aşağıdaki belgelerin son başvuru tarihine kadar Müsteşarlığa ulaşmasının şart olduğu belirtilerek postada yaşanacak gecikmelerin veya eksik belgelerle yapılmış olduğu yahut gerçeğe aykırı beyanlar içerdiği anlaşılan başvuruların dikkate alınmayacağı bildirildi.