Kpss

Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS 2017/9 Memur Alımları Sona Eriyor!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin KPSS 2017/9 tercih kılavuzunun yayımlandığı açıklamıştı. 

ÖSYM üzerinden yapılacak tercih işlemleri için belirtilen süre sona eriyor. İşte detaylar,

TERCİH YAPILABİLECEK KADROLAR VE ALIM YAPILACAK PERSONEL SAYISI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sayfası üzerinden yayımladığı tercih kılavuzuna göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek alımlarda toplam 59 kişinin alınacağı duyuruldu. Mühendis ve tekniker kadrolarına yapılacak alımlarda kadro dağılımı ise, 34 mühendis ve 25 tekniker olarak açıklandı. 

BAŞVURU İÇİN ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen aday kriterlerinde aşağıda yer alan maddeler bulunuyor. 

Açıklanan Genel Şartlar,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak.

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞEKLİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve yukarıda kadro detaylarını ve adaylarda aranan genel şartları aktardığımız personel alım duyurusuna göre, tercih işlemleri aşağıda açıklandığı gibi yapılacaktır.

Başvuru Süreci

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Genel Müdürlüğü KPSS 2017/9 tercih işlemlerinin 21 Aralık tarihi gece 23.59’da sona ereceği açıklandı. Adayların belirtilen bu tarihe kadar tercihlerini yapmaları gerekiyor. 

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Söz konusu tercih işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sayfası üzerinden merkezi atama usulüne göre yapılacaktır.