Kpss A Memur Alım İlanları

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 71 Kamu Personeli Alımı Yapıyor!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, yayımladığı bir ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere 71 personel alımı için sınav yapacağını açıkladı.

Kurum tarafından yayımlanan ilanda açıklanan boş pozisyonlar, ilana başvuru yapacak adaylardan istenen şartlar ve başvuru sürecine dair detayları aşağıda aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Söz konusu ilanda yer alan bilgilerde, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanacak toplam 71 (yetmişbir) Bilişim Uzman Yardımcısı personeli alınacağı bildirildi.

Alım Yapılacak Kadrolar,

Sosyal bilimler alanında 18 Bilişim Uzman Yardımcısı, Hukuk alanında 18 Bilişim Uzman Yardımcısı, Mühendislik alanında 35 Bilişim Uzman Yardımcısı alınacağı duyuruldu. 

SINAVA KATILIM ŞARTLARI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı alım yapacağını açıkladığı Bilişim Uzman Yardımcılığı kadroları için düzenlenecek sınava katılmak isteyen adayların bazı şartlara haiz olmasını istedi. Kurum tarafından yayımlanan şartlar şu şekilde,

Genel Şartlar,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, 2018 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak

Eğitim şartı,

Sosyal bilimler alanında alınacak personel için,  en az dört yıllık lisans öğrenimi veren fakülte ve yüksek okulların; siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olmak.

Hukuk alanında alınacak personel için, hukuk fakültesinden mezun olmak.

Mühendislik alanında alınacak personel için, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon, endüstri, bilgisayar mühendisliği fakültelerinden mezun olmak.

KPSS Şartı,

2017 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), alanlara göre belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmak.

BAŞVURU İÇİN EVRAKLAR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun düzenleyeceği Bilişim Uzman Yardımcısı personel alım sınavına başvuru yapacak adayların, başvurular sırasında aşağıda belirtilen evrakları hazır bulundurmaları gerekiyor 

Gerekli Evraklar,

Başvuru formunun bilgisayar çıktısının imzalı ve fotoğraflı sureti, Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği, KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı, 

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞEKLİ

Söz konusu personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını şahsen veya posta yoluyla yapacaklardır. 

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Adaylar başvuruları, Kurumun merkez teşkilatının bulunduğu Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir. Posta ile yapılan başvurularda, istenilen belgelerin Kuruma en geç son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.