Kpss A Memur Alım İlanları

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Memur Personel Alımı Yapıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı resmi sitesinde yayımlanan duyuru ile merkez teşkilatı birimlerinde münhal bulunan 7, 8 ve 9’uncu dereceli ve Genel İdare Hizmetleri sınıfından toplam 4 (dört) Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı kadrosuna atama yapılmak üzere sözlü sınavla Hukuk bölümü mezunu personel alınacağı açıklandı.

PERSONEL ALIM SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Personel alım sınavına başvuru yapacak adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları, üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk bölümünden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları, ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) P4 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmaları gerekiyor.

Ayrıca adayların; 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmaları isteniyor.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ ve ZAMANI

Personel alım sınavına başvurular, 25 Aralık 2017 Pazartesi günü saat 23.59’a kadar Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacak.

Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur

 Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olup, ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile Bakanlığa elden, e-posta veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

 Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.