Kpss A Memur Alım İlanları

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Memur Personel Alım İlanı

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından yayımlanan ilan ile KPSS en az 70 puan ile memur personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuracak adaylarda aranan şartlar neler? Başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar:

Personel alımları, Atom Enerjisi Uzman Yardımcısı (9) pozisyonunda yapılacak. Başvuru yapacak adayların, kurum tarafından talep edilen bazı genel ve özel şartlara haiz olmaları isteniyor.

PERSONEL ALIM İLANINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başvuru yapacak adayların öncelikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları gerekiyor. Ayrıca; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) (Lisans); 5 inci grup için KPSS P4, diğer gruplar için KPSS P1 puan türünden asgari 70 (yetmiş) puan almış olmaları gerekiyor.

İngilizce veya Rusça veya Japonca dilinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az C seviyesinde veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak ya da KPSS yabancı dil bölümü İngilizce sorularının %70’ine doğru cevap vermiş olan adaylar başvuru yapabilecek.

İlana başvuru yapacak adaylarda yaş şartı da aranıyor. Adayların, 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adayların başvuruları, kurumun resmi internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurup çıktısını aldıktan sonra istenilen belgeler ile birlikte 8 Aralık 2017 günü mesai bitimine kadar “Türkiye Atom Enerjisi, Kurumu Mustafa Kemal Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı, No:192, 06510 Çankaya/ANKARA” adresine  teslim etmek suretiyle alınacak.

Başvuru formunda; sınava girilecek grubu belirten dilekçe, KPSS sonuç belgesi, yabancı dil sonuç belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve özgeçmiş eklenecek.