Soru Önergeleri

Çevre Mühendisi İstihdamı TBMM Gündeminde

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a verilen soru önergesi ile çevre mühendisi istihdamı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi. Verilen soru önergesinin detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a bir soru önergesi verildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından çevre mühendislerinin istihdamına ilişkin soru önergesi verildi. Verilen soru önergesine ilişkin detayları paylaşıyoruz.

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sor önergesinde “Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddesi gereği Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını arz ederim” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Ömer Fethi Gürer soru önergesinde “1983 – 2016 yılları arasında çevre mühendisliğine giriş yapan 44.883 kişiden 25 bin 570’i mezun olmuştur. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığında 947 çevre mühendisi çalışmaktadır” açıklamasını yaparak “Çevre mühendislerinin özel sektör ve kamuda istihdamına yönelik bir düzenleme düşünülmekte midir?” sorusunu sordu.

SORU ÖNERGESİ YANITLANMADI

Söz konusu soru önergesi Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından henüz yanıtlanmadı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından soru önergesi yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Peki çevre mühendisi istihdamı hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili olarak talepleriniz neler? Sayfanın alt kısmından yorum yaparak görüş ve taleplerini belirtebilirsiniz.