Öğretmen

İhtiyaç Duyulan ve Kadrolu Öğretmen Sayısı Açıklandı

Başbakanlık İletişim Merkezi tarafından öğretmenlere ilişkin bir açıklama paylaşıldı. Yapılan paylaşımda kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen sayısı belirtilirken ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı da ifade edildi.

87 BİN ÖĞRETMENE İHTİYAÇ DUYULUYOR

Öğretmen sayıları hakkında Başbakanlık İletişim Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Türkiye’de 804 bin 232 kadrolu, 39 bin 194 sözleşmeli öğretmen bulunuyor. Ayrıca alanlar bazında ise Türkiye’de 87 bin 501 öğretmene ihtiyaç duyuluyor. 

BİMER YANITLADI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından rehber öğretmenler ile Türkiye genelinde görev yapan öğretmen sayısına ilişkin Başbakanlık İletişim Merkezine başvuru yaptı. Sezgin Tanrıkulu tarafından yapılan başvuru BİMER tarafından yanıtlandı. 

7 BİN 444 REHBER ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Başbakanlık İletişim Merkezi tarafından verilen yanıtta 2 Ekim 2017 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri veri tabanının baz alındığı belirtildi. MEBBİS’in baz alındığı yanıta göre Türkiye’de 31 bin 320 rehber öğretmen görev alıyor. Bunun yanı sıra rehber öğretmen kapsamında 7 bin 444 öğretmende daha ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

843 BİN 426 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

Ayrıca Türkiye genelinde 804 bin 232’si kadrolu, 39 bin 194’ü sözleşmeli olmak üzere toplamda 843 bin 426 öğretmen görev yapıyor. Ayrıca alanlar bazında Türkiye’de toplam 87 bin 501 öğretmene de ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca Başbakanlık İletişim Merkezi tarafından verilen yanıtta ücretli öğretmenlik konusuna da değinildi. Bu konu hakkında BİMER’den gelen yanıtta ücretli öğretmen görevlendirme sürecinin İl Valilikleri tarafından yürütüldüğü de belirtildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA