Ales

2017 ALES Sonbahar Dönemi Sınavı Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay mıydı, Zor muydu?)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2017 sonbahar dönem, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sona erdi.

SINAV 81 İL MERKEZİNDE YAPILDI

81 il merkezinde yapılan 2017 sonbahar dönemi ALES, 10:15’te başladı. Adaylara 150 dakika süre verildi ve sınav 12:45’te sona erdi.

Sınav 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere 100 sorudan oluştu.

SONUÇLAR 5 YIL GEÇERLİ

2017 ALES sonbahar dönemi sınav sonuçları, ÖSYM tarafından açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. ALES geçerlilik süresinin uzatılmasına dair karar, 27 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. (TIKLAYIN)

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sayısal (50), sözel (50) olmak üzere çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığıALES soru kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirmeye alınacak. Adayların, sayısal ve sözel testlere verdikleri doğru ve yanlış cevaplar, ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayılarının dörtte biri çıkarılacak ve ham puanlar oluşacak.

Her aday için Sayısal – 1, Sayısal – 2, Sözel – 1, Sözel – 2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacak. Standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağır lıklı puan (AP) hesaplanacak.

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre; 19 Kasım 2017 tarihinde yapılan 2017 sonbahar dönemi ALES sonuçları, 21 Aralık 2017 tarihinde, ÖSYM resmi sitesinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına; ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak erişim sağlayabilecek.

Bir Yorum

  1. sınava girerken umutluydum , ama sınavda sayısalı bitirdiğim zaman saate baktım ve sadece son on dakikam kaldığını gördüm.

  2. matematikte birler ve yüzler basamağının aritmetik ortalaması onlar basamğındkai sayıya eşit kaç sayı vardır sorusunda rakamları farklı diyordu muydu soruda hatırlayan var mı

  3. İyi ki sayısalı da yapmak zorunda değildim. Yoksa hayatta yetişmezdi.

  4. Cok zordu abartmışlar kolaylarını kolay zorlarını da cok zor adalet degil bu yaptıkları hele o sözel mantık soruları onlarca paragraftan sonra İnan’in acımasızlıktı tamamen farklı tarzda sözel mantıki dayamislardi yazık gunah bee

  5. Zordu tabiki,hele o Türkcedeki sözlük sorusu beni benden aldi cok karışıkti ya.bu kadar zor olmasaydi.

  6. Mantik sorularini anlamak bile bes dk alirken nasil yetistirebinirdi ki!!

  7. Sözel paragraflarda çok dikkat gerektiren ve takılıp kalınan anlam olarak birbirine denk gibi şıklar vardı bence. Örneğin, Tanımlama biçimlendirme ile ilgili soru ve ifadeyi makyajlama ile ilgili sorular hala muallak benim için

  8. İlk defa alese girdim.Türkçe kolaydı.Hatta bu gerçekten ales mi dedim ta ki mantık sorularına kadar.Mantık soruları zordu.

  9. Hayır rakamlari farklı demiyordu. Bu ayrıntıya dikkat ettim ben. O yüzden 666 sayısını da yazdim. Cevap 7ydi sanırım.

  10. süre yetmedi sözlüklü mantık sorusu baya zordu çok düşündüm

  11. Matematik soruları hic bir kaynakta eşi benzeri olmayan çok zor sorulardı türkçe sözel mantık da öyle hüsran

  12. Geometri sorulatı geçen seneye göre çok kolaydı. Sayısal mantık soruları normal ama süre alan sorulardı. Her ne kadar sınavım güzel geçmesede Genel itibariyle sorular güzeldi.

  13. Sınav süresi yetersizdi. Matematik iyi geçti ama Türkçeyi yetiştirmedim.

  14. Çokkkkkkkkkk zordu. Anlamak işkenceydi. Acımasızlık bu bu kadar zor olmamalıydı.

  15. 70 üzeri puan alınması gereken sınavda eşit ağırlıktan katılanlar için Türkçe ve matematik sorularının aynı katsayıyla alınması ve bunun üzerine 100 soruyu birden çözmek gerektiği ihtimallerini de düşünürsek, daha önceki sınavlarda rahatlıkla süre yetiştirebilenler bu sınavda değil süre arttırmak 100 soruyu okuyup yetiştiremedi.. Sanırım sınavların amacı üç kuruşa talim işsiz mezunlardan 90 tl koparmak.

  16. 100 soruyu tamamen yapan var mı çok merak ediyorum ya bi de sözel i bitirdim sayısal neydi öyle yaa zaman yetmedi zaten

  17. Matematik sayısal mantık soruları net şekilde anlaşılmıyordu Türkçenin son sözel mantığı neydi öyle Arapça Fransızca derken Fransız kaldım düzey zordu yani geçtiğimiz yıllardaki sorulara bak bide bizim şansımıza düşüne bak değiştiriyorsun bari ilkini biraz normal yap

  18. Amac galiba para toplamak Allah yardimcimiz olsun türkçe mantik ve sayisal mantik çok zor geldi.ozellikle matematik mantikk anlasilmazdi anlasak belki cozerdik ama ne anladik ne de çözdüm ales böyle bi sinav işte hazirlan o kadar sonra sorulari okuyamadan çık git..