Kpss

KPSS 2017/2 Merkezi Atama ile Memur Alımı Kadro Dağılımı

İlk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daha sonra ise Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda KPSS 2017/2 merkezi atama kadroları belirtildi.

YAYIMLANAN DUYURU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi web adresinde yayımlanan duyuruda “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının yerleştirme yapılmasını istedikleri B Grubu kadro ve pozisyonlar ile bunlara ait nitelikler Devlet Personel Başkanlığınca Nitelik Kod Kılavuzu ve mer’i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmiştir.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda KPSS 2017/2 merkezi atama tercih robotunun gün içinde yayımlanacağı ifade edildi. 

Aşağıda paylaştığımız uygulama linklerimiz üzerinden uygulamamızı indiren ziyaretçilerimiz KPSS 2017/2 merkezi atama tercih robotu yayımlandığında ilk olarak haberdar olacaklarıdır. 

TERCİHLER 14 KASIM’DA BAŞLAYACAK

Bunun yanı sıra KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri 14 Kasım 2017 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından başvuru kılavuzunun yayımlanması ile başlayacaktır. KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri ise 23 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecektir. 

KADRO DAĞILIMI 

KPSS 2017/2 merkezi atama kadrolarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda kadro dağılımı da belirtildi. Söz konusu duyuruda “KPSS 2017/2 merkezi yerleştirmelerinde, 90 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 2.038 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulmuştur. Yerleştirme yapılması talep edilen toplam kadro ve pozisyonların 208 adedi ortaöğretim, 918 adedi önlisans ve 912 adedi ise lisans düzeyindedir.” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum