Emniyet Personeli

Kadınlara da Kadro Verildi ! EGM 3 Bin 4 Polis Özel Harekat Alım İlanı Bekleniyor

Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı ve önemli düzenlemeler yürürlüğe girdi. 

KADRO İHDASLARI YAPILDI

Bu kapsamda Ön Lisans mezunlarına polis olma hakkı verilirken kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. Yapılan kadro ihdaslarından biri de Emniyet Genel Müdürlüğü oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde toplam 22 bin polis kadrosu ihdas edildi. Bu ihdaslardan 3 bin 4’ü Özel Harekat Daire Başkanlığı olarak gerçekleştirildi. 

Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan kadro ihdasları çerçevesinde Özel Harekat Başkanı 1, Özel Harekat Başkan Yardımcısı 3, Komiser Muavini 1.000, ve polis memuru 2.000 olmak üzere 3 bin 4 polis alımı yapılacaktır.

İLAN BEKLENİYOR – ADAYLARIN TALEPLERİ

Söz konusu ilanın ne zaman yayımlanacağı hakkında bir açıklama yapılmadı ancak PÖH adayları ilanın bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar. Söz konusu alımlar hakkında taleplerinizi sayfanın alt kısmından belirtebilirsiniz. Adayların bu taleplerinin yanı sıra kadın adaylar da başvuru talebinde bulunuyorlardı. 

KADINLARA KONTENJAN VERİLDİ

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında bundan sonraki alımlarda kadınlara da kontenjan  verileceğini ifade etti. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında “Hem bu konuda kızlarımızdan gelen yoğun talep hem bizim kendi ihtiyaç değerlendirmemiz üzerine, bundan sonraki alımlarda bir kadın kontenjanı kullandırılacaktır.” ifadelerine yer verdi. 

Bir Yorum

  1. Erkeklerde lise mezunu alımı olsun ,boy sınırı düşürüşu.

  2. 3 bin bi o zaman 4 yillik ve askerlik isterler cunku dusunsene 1 milyon kisi kayit oluyor 3 bini nasil eleyerek sececekler off yine hayaller suya dustu

  3. Polislik boyla değil yürekle yapılan bir meslek. Boy sınırı yüzünden çok isteyipte gidemeyen arkadaşlar var. Boy sınırı biraz daha esnetilirse herkes memnun olur.

  4. Benim boyum 1.60 yeterli mi. Ben çok olmak istiyorum. Vatanıma canım feda ama boydan kaybetmek istemiyorum