Öğretmen

Suriyeli Öğretmen Alımı İçin MEB'in Açtığı Sınava 5 bin 686 Kişi Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cerablus, Azez, Çobanbey gibi kentlerde görev alacak öğretmenler için bir sınav açıldı. Bakanlık tarafından açılan bu sınava 5 bin 686 kişi katıldı. Alınacak öğretmenler için değerlendirme işlemleri ise sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel Fırat Kalkanı operasyonun yapıldığı merkezlerdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin yeniden başlamasına ilişkin olarak çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Ali Rıza Altunel bölgede geçen yıl yaklaşık 110 bin öğrencinin eğitim aldığını anımsattı. Altunel kampanya düzenlendiğini ve düzenlenen kampanyalarla bölgedeki okulların derslik, masa ve sıra gibi ihtiyaçlarının karşılandığını, kırtasiye malzemeleri ve ders kitaplarının temini için çaba harcadıklarını dile getirdi.

SINAVA 5 BİN 686 KİŞİ KATILDI

Ayrıca Ali Rıza Altunel yaptığı açıklamasında bölgedeki öğrencilere eğitim vermek üzere açtıkları sınava Suriyeli 5 bin 686 kişinin girdiğini ifade ederek tüm branşlarda çoktan seçmeli yapılan sınav değerlendirme işlemlerinin sürdüğünü aktardı. 

Altunel sınavda başarılı olanların Fırat Kalkanı operasyonunun yapıldığı ve DEAŞ´ten temizlenen merkezlerde öğretmen olarak görevlendireceklerini belitti. Konu ile ilgili olarak Ali Rıza Altunel’in açıklamaları şöyle oldu;

“BU SİSTEM YAKINDA HAYATA GEÇECEK”

“Fırat Kalkanı Harekâtı” ile DEAŞ´ten temizlenen merkezlerde Türkiye´deki eğitim öğretim standartlarında bir eğitim öğretim ortamı oluşturma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Türkiye´deki e-okul sistemine benzer bir sistemi, Azez, Mare, Soran, Ahtarin, El Bab, Cerablus, Çobanbey, Kabbasin ve Biza gibi merkezlerde kuruyoruz. Yakında bu sistem hayata geçecek.”

“YAKINDA ÖĞRETMEN ALIMINA ÇIKACAĞIZ”

“Alınacak öğretmenler, daha önce Suriye´de eğitimlerini tamamlayanlardan oluşacak. Türkiye´den bir öğretmen alımı yapmadık. Bu bölgede Suriyeli kardeşlerimiz, Türkçe de öğrenmek istiyorlar. Dolayısıyla her okula bir Türkçe öğretmeni verme çabası içindeyiz. Türkiye´de veya bölgede yaşayan Türkmenlerden Türkçe bilenler arasından öğretmen alımına çıkacağız yakında.” 

“SORUMLULUĞUMUZ VAR”

 “Hem Türkiye´deki Suriyeli kardeşlerimiz, hem de bölgedeki Suriyeli kardeşlerimiz, oluşturduğumuz ortamdan ziyadesiyle memnunlar. Türkiye´ye, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Türk halkına dua ediyorlar. Bizim de onların bu dualarını boşa çıkarmamak adına karınca kararınca kendilerine hizmet borcumuzu ifa etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Onu yerine getirmeye çalışıyoruz.” 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA