Öğretmen

MEB Öğretmen Atamalarıyla İlgili Resmi Açıklama Yapmalıdır

2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları MEB’den 10 bin öğretmen alım ilanı beklerken şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadığı için bir bilgi kirliliği hakimdir. Bunun için MEB’in resmi internet sitesinden veya sosyal medya hesaplarından bir bilgilendirme yapması olumlu olacaktır.

MEB’e Net Sorular Yöneltiyoruz

Ağustos’tan sonra 10 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklanmıştı ancak son olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’dan 2018 yılında öğretmen ataması gerçekleştireceğiz açıklaması gelmişti. Kamupersoneli.net olarak MEB’e net sorular yöneltiyoruz ve kamuoyuna bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

Sorularımız

1- Daha önce birkaç defa “Ağustos’tan sonra 10 bin öğretmen alımı yapacağız.” şeklinde açıklama yapılmıştı. Söz konusu 10 bin alım iptal mi olmuştur?

2- 10 binlik alımla ilgili olarak hukuki bir engel mi vardır,  Maliye Bakanlığı engeli mi vardır yoksa MEB alım talebini geri mi çekmiştir?

3- 10 binlik alım iptal olduysa 2017 KPSS’ye girenler için 2018 Şubat’ta tek alım yapılmış olacaktır. Adaylar tek alım olduğu için kontenjan bağlamında mağduriyet yaşamayacak mıdır?

4- Özür grubu tayinlerinde il ve ilçe emri uygulaması getirildi. Buna bağlı olarak Doğu ve Güneydoğu’da acil öğretmen ihtiyacı yok mudur?

5- Öğretmen alımlarıyla herkesin mutlu olacağı düzenleme ne zaman yapılacaktır?

6- 20 bin atamadan boş kalan kontenjanlara mülakattan 60 puan alanlar arasından mini bir atama yapacak mısınız?

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Öğretmen adaylarının sıkıntılı bekleyişlerinin son bulması adına resmi olarak bir açıklama yapılması, söz verilen 10 binlik alım ilanına çıkılması, 20 bin atamadan boş kalan kontenjanlara ek atama yapılması ve 2018 atama planlamalarının açıklanması olumlu olacaktır. İnternette bir bilgi kirliliği vardır, bunun önlenmesi için MEB’in resmi bir açıklama yapması öğretmen adaylarını rahatlatacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER