Öğretmen

Öğretmen Adayları Bayramı Mutsuz Geçirecek

Eskiden Ağustos dönemlerinde MEB’de ilk atama heyecanı yaşanırdı. Şimdi ise atama tarihinden bile söz edilmiyor. Adaylar gece gündüz MEB’e baskısını sürdürürken, il ve ilçe MEM’ler ücretli öğretmen başvurularını alırken ilk atama öğretmen alımı konusunda MEB’in sessizliği devam ediyor.

10 Bin Atama Sözü Beklemede

2017 yılı için kurumların atama planlamalarına göre MEB’e 30 bin atama izni verilmişti. 20 bin kadroya atama yapılırken 10 bin kadro için de Ağustos-Eylül döneminde ilana çıkılması ve mülakatlarla birlikte atama sürecinin Şubat ayında tamamlanması öngörülüyordu. 2018 yılı için atama izinleri de henüz belli değil. Yani 2017 KPSS puanıyla toplamda iki atama bekleniyordu: 2017 atama izninden kalan 10 bin kadroya atama ve 2018 Şubat ataması. Bunun yanı sıra sözleşmeli öğretmen atama yönteminde “herkesin memnun olacağı” bir sisteme geçileceği ifade edilmişti. Düzenleme gecikince 10 bin atamanın ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor.

2017 KPSS Puanıyla Ne Kadar Öğretmen Atanabilir?

Öğretmenlik atama puanları 1 yıl geçerli olduğu için atama tarihleri de atama kontenjanları da önem arz etmektedir. 2017 atama izinlerinden 10 bin kadro bulunurken 2018 yılı atama izinlerine göre atamaların bir kısmı 2017 puanıyla yapılacaktır. 2018 yılı için 30 bin atama izni verilirse 15 bin veya 20 bin atamanın 2017 KPSS puanıyla yapılması mümkün. 2007 puanıyla 10 bin + 15 bin veya 10 bin + 20 bin olmak üzere toplamda 25 bin veya 30 bin öğretmen atanması mümkün. Eğer 10 binlik atamayı ertelenip 2018 Şubat döneminde yapılırsa öğretmen adayları için olumsuz bir tablo ortaya çıkacaktır.

2016 KPSS Puanıyla Ek Atama Umudu Var Mı?

20 bin öğretmen ataması yapıldı. 2017 KPSS sonuçları açıklandığı için 2016 puanıyla yeni bir ilanla öğretmen ataması mümkün değil. Mümkün olan şudur: 20 bin öğretmen atama sonucunda boş kalan kontenjanlar için mülakattan 60 puanı geçenler için mini bir öğretmen yerleştirmesi yapılabilir.

Özetle; 81 bin öğretmen açığı olduğu açıklandı ancak ilk atama konusunda takvim henüz yok. Kadrolu yerine sözleşmeli atamaya geçildi, KPSS puan üstünlüğünden mülakatla sisteme geçildi. Öğretmen adayları ise mülakatsız bir atama talep etmektedir ve kontenjanların da arttırılmasını istiyor. Maalesef öğretmen atamaları konusunda müjde denilebilecek şekilde açıklamalar yapılmıyor. 6 gün içinde bir açıklama yapılmazsa öğretmen adayları Kurban Bayramını mutsuz bir şekilde geçirecektir. Özür grubu tayinlerini çok kısa zaman içinde açıklayan MEB’in ilk atamayla ilgili de bir açıklama yapması olumlu olacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. kesinlikle ek atama saçmalıktır. gözünüz doysun. yeni atama 2017 kpss puanı olanların hakkıdır.

  2. ek atamada neyin nesi? 2016 puanıyla 2017 senesinde yeterince atadılar artık. 2016nın geçerlili bitti artık. 2017yle alım olmayacaksa niye 2017 yapıldı? başvuru ücretinide 2016lılardan alsaydınız bari 2017nin atama hakkını onlardan alıyosanız !

  3. Maalesef artik egitim de secim kozu olarak kullanilmaya baslandi. Eger yakinda secim olsaydi emin olun hemen aciklanirdi ve iyi bir alim olurdu.

  4. Gerçekçi haber yaptığınız için size çok teşekkür ederiz.

  5. 20 bin atamanın nasıl 10 bin ek ataması olur. çok büyük saçmalık bu ya…

  6. Yeminle bıktım…
    Mayısta sınava giriyorsun bir umut şubatta atanmayı bekleyerek. O da olmazsa en iyi ihtimal temmuzda… yıllarca üniversite için döktüğün alın teri gözyaşı hiçe sayılıp üstüne üstlük yıllarını vererek Kpss'ye gir yüksek puan al. Etraftan konu komşudan şansına dönsün iş. Hepsinden zoru da o. Olura mülakattan bişey çıkar mıya gözünü dik. Hayatımız ne kadar ucuz ve anlamsız değil mi? Hayallerimiz de… bunların hepsine olur veren siyasi, bürakrat, amir, memur… bir tane de mi akl-ı selim yok aranızda? Artık gençliğimiz gitti diye ne çabuk bizden ümit kestiniz ve daha önemlisi bugünün gençlerini kime nasıl emanet ettiniz?

  7. Yeter artık alalım bayram müjdesini…ağustosta on bin atama sözünüz vardı

  8. Bu ülkede işler hep böyle ağır aksak oldu zaten ve hala devam ediyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

  9. Girilen sınavın geçerlik süresi bir yıldır ve bu sınav puanını yıl içinde iki belki üç alımda kullanabilmeliydik. Önceden böyleydi ama şimdiki durum hiç iç açıcı değil. Bekleyen 400 küsür bin öğretmenden bahsetmek sizin için bahane olamaz. Bu tablonun mimarı sizlersiniz. Bunu,zamanında

  10. Mademki bölüm bitiren arkadaşlara yüksek ağırlıklı not ortalamasıyla ve tabii ki para karşılığında kısa sürede formasyon veriliyor o zaman atama puanlarında da yalnızca eğitim fakültesi çıkışlı olanlara mahsus olmak kaydıyla-yani üniversite sınavında daha iyi puanla öğretmenliği hak edip kazanıp gittikleri için- atama ya da mülakat puanı olarak lisans ortalamasının yüzdelik belli bir bölümü ekleniversin. Belki burdan da adalet biraz daha güç kazanmış olur. Süreç değerlendirmeden bahseden bir eğitim sisteminden bahsederken bunu neden atlıyoruz acaba?

  11. Bölüm okuyanlar mademki lisans ortalamasından faydalanıp formasyon edinebiliyorlar üstelik para karşılığı bu yapılıyor kısa sürede o halde kpss atamalarında da ya sınav puanına ya da mülakata eklenecek şekilde yalnızca eğitim fakültesi mezunu olanları kapsayacak bir düzenleme ile lisans ortalamalarının da belli bir yüzdelik olarak adayların puanına eklenmesi çok da yanlış olmaz sanırım.

  12. Aklıma ortaokul dönemlerinde gece yarılarına kadar duvarlara kağıt yapıştırıp onu kendime tahta yapıp ders çalışmalarım geldi. Şimdi böyle bir sistemde atanamayacağını nereden bilebilirdi ki o küçük kız. Yanlış meslek mi seçtik dedirttiler bize. Herkes çekilecek tek bir öğretmen bulamayacaklar aslında o zaman göreceksin bunları. Vaktinde takım elbise giyen bankacıyı öğretmen yapan sistem şimdi bizi beğenmiyor. Osym çok doğru bizim öğretmenliğimiz çok yanlış zaten. Biri bana bunca adam kayırmanın yalan olduğunu söylesin.