Kpss

KPSS 2017/1 Merkezi Atamalarında 3 Kontenjan Boş Kaldı

Binlerce memur adayının sonuçlarını merakla beklediği 2017/1 merkezi atama sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçlara ilişkin sayısal bilgiler ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlandı. ÖSYM tarafından yayımlanan sayısal bilgilerde en dikkat çekici noktalardan biri 3 kontenjanın boş kalması oldu. 

ÖSYM SAYISAL BİLGİLERİ AÇIKLADI

Memur olma hayaliyle merkezi atama tercihlerinde bulunan yaklaşık 240 bin adayın sonuçlarını merakla beklediği 2017/1 merkezi atama sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sayfasında açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından paylaşılan sayısal bilgilerde oldukça dikkat çekici noktalar var. ÖSYM tarafından yayımlanan sayısal bilgilerde, lise, önlisans ve lisans düzeyinden mezun olan 240 bin aday tercihte bulundu. Tercihte bulunan adaylar 2641 aday memur olarak atandı. 

LİSANS DÜZEYİNDEN 3 KONTENJAN BOŞ KALDI

Ataması gerçekleştirilen adaylardan 1521 lisans düzeyinden olurken önlisans düzeyinden 885 adayın ataması yapıldı. 232 kişi de lise mezunu olarak devlet memuru olmaya hak kazandı. ÖSYM tarafından yayımlanan sayısal bilgiler dikkat çeken bir nokta ise lisans düzeyinden 3 kontenjanın boş kalması oldu. Adaylar, tercih kılavuzunda yayımlanan bu 3 kontenjana tercih işlemlerinde bulunmadılar ve bu 3 kontenjan boş kaldı. 

Bir Yorum

  1. ya gidin isinize resmen alay edyosunz insanlrla olurz snra memurluk glr bize