Gündem

Ankara'da Hain Terör Saldırısı

Başkent Ankara’da akşam saatlerinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda 28 kişi öldü 61 kişi de yaralandı.

Ankara, dün akşam (17 Şubat Çarşamba) saat: 18.31meydana gelen hain saldırının şokunu yaşıyor. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre hain saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti 61 kişi de yaralandı. Yaralanan ve hayatını kaybedenler arasında asker ve sivil vatandaşların da olduğu kaydedildi.Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yaralananlar arasında bir Tuğgeneral de var.
Patlamanın ardından olan yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kısa süre içerisinde savcılar ve emniyet yetkilileri de olay yerine intikal ederek incelemelerde bulundular. Bölge meydana gelen patlama nedeniyle gece boyunca trafiğe kapalı olarak kaldı. Cumhuriyet Başsavcılığı patlama ile ilgili yayın yasağı kararı aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere hükümet ve muhalefet yetkilileri hain terör olayını kınadıklarını açıkladılar.

Bunun yanında Dünya da olaya tepkisiz kalmadı. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İngiltere ve daha pek çok ülke Türkiye’ye başsağlığı dileğinde bulundular.

Saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı külliyesinde devletin zirvesi terör zirvesiyle toplandı. Yapılan açıklamada terör olayına karşı en sert şekilde ve misliyle yanıt verileceği vurgusu yapıldı.

SALDIRI ANKARA’NIN KALBİNE YAPILDI

Terör örgütü veya örgütlerince gerçekleştirilen saldırı Ankara’nın kalbine bir bıçak gibi saplandı. Çünkü saldırının yapıldığı alanın yanında Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM), Genelkurmay Başkanlığı, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları yer alıyor. Ayrıca bölgede askeri lojmanlar da var…