Ekonomi

TÜİK Şubat Ayı Tüfe Rakamlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu TUİK Şubat ayı TÜFE rakamları TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop)  Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş TR82 (Kastamonu, Çankırı ve Sinop) Bölgesinde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ‘nin artış gösterdiğini yaptığı yazılı açıklamayla kamuya bildirdi.

TÜFE’de Geçen Seneye Göre Artış Var
TÜFE TR82 bölgesinde önceki aya göre %0,02 gibi bir azalma kaydetti. TUİK Kastamonu Bölge müdürü 2015 yılının son ayına göre %2,21 2015 senesinin şubat ayına göre %8,18 , 1 senelik ortalamalara göre %7,57 ‘lik bir artış gösterdiğini yazdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş Kastamonu, Çankırı ve Sinop’u kapsayan TR82 Bölgesinde Tüketici Fiyat Endeksi(TÜFE)’nin bir önceki aya göre artış gösterdiğini duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kastamonu Bölge (TR82) Müdürü Sevgi Altınbaş’ın yazılı açıklamasından bir kesit ;

En Fazla Artış Gösteren Harcama Grubu :Çeşitli Mal ve Hizmetlerin Satın Alımı Olarak Açıklandı
“Ana harcama grupları itibarıyla en yüksek aylık artış yüzde 3,43 ile çeşitli mal ve hizmetler grubunda gerçekleşti. Sağlık grubu ise yüzde 1,18 ile en fazla artış gösteren ikinci harcama grubu oldu. Giyim ve ayakkabı harcama grubu, yüzde 7,32’lik oranı ile şubat ayında harcama grupları arasında en fazla düşüş gösteren grup oldu. Eğlence ve kültür harcama grubu yüzde 0,56’lık düşüşle en fazla düşüş gösteren ikinci harcama grubunu oluşturdu.”

Geçen seneki (2015) araştırma rakamlarının üstünde gözüken Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre %0,02 düşüş gösterdi.Sevgi Altınbaş çeşitli mal ve hizmet alımları grubundaki artışın en yüksek artış gösteren grup olduğuna dikkat çekerken ikinci harcama grubu sağlık olarak açıklandı. Giyim ve ayakkabı harcama grubu ise en fazla düşüş gösteren harcama grubu olarak vurgulandı. Kültür ve Eğlence harcama grubu TUİK verilerine göre Giyim ve Ayakkabı grubunun hemen ardından ikinci harcama grubu oldu.