Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığından Öğretmenlere Yaz Ödevi

Milli Eğitim Bakanlığı aday öğretmen yetiştirme programı kapsamında, öğretmenlere yaz dönemi için 30 film ve 37 kitap önerisinde bulundu.

Bakanlık, 1 milyonun üzerinde öğretmene, kendilerini geliştirmeleri, olaylara farklı açılardan bakabilmeleri için farklı kesimlerden de fikir alarak 30 film ve 37 kitap önerisinde bulundu. Öğretmenlere önerilen kitaplar arasında; Oğuz Atay´ın “Bir Bilim Adamının Romanı”, I. Illich’in “Okulsuz Toplum”, Sezai Karakoç’un “Hızır’la Kırk Saat”, T. Leitch’in “Wikipedia U: Dijital Çağda Bilgi, Otorite ve Liberal Eğitim”, Nurettin Topçu’nun “Türkiye’nin Maarif Davası”, J. J. Rousseau’nun “Emile”, Rasim Özdenören’in “Kafa Karıştıran Kelimeler”, Kemal Tahir’in “Bozkırdaki Çekirdek”, Mitat Enç´in “Bitmeyen Gece” isimli kitapları yer alıyor.

Listede yer alan kitaplar ile öğretmenlerin kendi kişisel ve mesleki gelişimlerini belirlemeleri istendi. Öğretmenler, kitapları okurken bireysel yaz okuma listesi oluşturacak.

Öğretmenlere Sinema Filmleri de Önerildi

Öğretmenlerden, Bakanlık tarafından belirlenen 30 filmin yanı sıra kendi bölümleriyle alakalı farklı filmler izlemeleri, yeni vizyonlar oluşturmaları da istendi.

Önerilen filmler arasında;  “Asya’nın Kandilleri” ve “Batıya Doğru Akan Nehir” belgesellerinin yanısıra “3 Idiots”, “AmericanTeacher”, “Billy Elliot”, “Can Dostum”, “Canım Öğretmenim / Monsieur Lazhar”, “İki Dil Bir Bavul”, “Kara Tahta”, “Ölü Ozanlar Derneği”, “Kör Nokta”, “Patch Adams” ve “Yerdeki Yıldızlar” filmleri yer alıyor.

Öğretmenlere önerilen kitap ve film listelerine,  Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü sayfasından erişim sağlanabilecek.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA