Dgs

2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Başvuruları Başladı !

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ömer Demir ÖSYM sınavlarına ilişkin bir açıklama yapmıştı. ÖSYM Başkanı Ömer Demir açıklamasında bazı sınavlar için ek başvuru süresi oluşturacaklarını ifade etti. 

ÖMER DEMİR’İN AÇIKLAMASI

“ÖSYM olarak başvuru tarihleri sona ermiş olan LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına süresi içinde başvuru yapmayan adaylara yönelik bir karar aldık. Buna göre, LYS adayları için 28 Nisan’da, ALES adayları için 27 Nisan’da, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için 3 Mayıs’ta, KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavları için 4 Mayıs’ta, Adalet Bakanlığı sınavları için de 17 Mayıs’ta bir günlük süre ile başvuru sistemini açacağız.”

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından da bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda da ek başvurusu alınacak olan sınavların takvimi yayımlandı. Yayımlanan takvimde Dikey Geçiş Sınavı için ek başvuru süresi belirtilmedi ancak ÖSYM tarafından DGS için ek başvuru süresi açıldı. Adaylar bugün içinde saat 23.59’a kadar DGS başvurularını yapacaklardır. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını aşağıda kamupersoneli.net olarak paylaştığımız link üzerinden yapacaklardır. Adaylar T. C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM sistem şifreleri ile giriş yaparak başvurularını yapacaklardır.