Öğretmen

Öğretmen Atamaları Çoklu Veriye Dayalı Yapılacak

2017-2023 yılları arasını kapsayan öğretmen strateji belgesi yayımlandı. Öğretmen adaylarını en fazla ilgilendiren atamalar konusunda da farklı uygulamaları gidileceği açıklandı. Buna göre öğretmen atamalarında KPSS, Alan Sınavı ve Mülakat uygulamasının yanı sıra lisans başarı düzeyi, ürün seçki dosyası, öğretmenlik uygulaması değerlendirmesi gibi çoklu veri kaynağı esas alınacak. Asgari puan şartına dayalı atamalar olacak. 

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Öğretmen strateji belgesinde yine mülakat yer almaktadır. Yani bu demek oluyor ki diğer puanlama ve etkenlerin yanı sıra mülakat atamalarda belirleyici olacaktır. KPSS ve Alan sınavlarının da aynen devam ettiğini görmekteyiz. Lisans başarı puanları, stajın yanı sıra öğretmen adayının hem öğrencilik yıllarında hem de staj zamanı yaptıkları çalışmalar da dosyalanarak atama döneminde mülakat komisyonun önünde olacaktır. Özetle çoklu değerlendirmenin ardından nihai atamalarda mülakat yine belirleyici olacaktır.

Zeki Kara / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. İster çoklu ister tekli sistem
    Mülakat işin içindeyse adam kayırma var demektir
    Nitekim bugün herkes biliyor mülakatlı sistem çıktığından beri bakanlıklara ve milletvekillerine telefonlar yağıyormuş
    Onlar da birinci dereceden çıkarlarının olduklarına torpil yapıyolarmış
    Hadi onaylayın da yayımlansın

  2. Bu bir strateji belgesidir şu an 15 temmuzdan sonra ohal ortamında hangi yönetmelik yürürlükteyse ona göre alım olur en sonki yönetmelik değişmedikçe bu sistem uygulanmaz daha doğrusu eğitimde tek bir fetöcü kalmayıncaya kadar bu temizlik süreceğine göre sayın cumhurbaşkanımızın ne zaman temizlik bitti derse o zaman eğitimde yeni dönem başlar, ama maalesef bu durum ücretli öğretmenliği daha da artırır gibi gözüküyor,bir de madalyonun öbür yüzü var eğitim fakültelerinde de yeniden yapılanmaya ihtiyaç var bir de şu ana kadar mezun olanlar lisans başarı durumunu göz önünde bulundurmadı sadece kpss ile alıma odaklandı eski mezunun işi daha da zorlaşır.

  3. Nisanda atanan ogretmenlerden guvenlik sorusturmasi açıklanan varmı acaba