Kpss

Atama Bekleyen Orman Mühendisleri Bakan EROĞLU’na Sesleniyor

Adayların sitemize gönderdiği yazıyı aynen yayımlıyoruz ve Sayın Bakanımıza arz ediyoruz.

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2017 yılı performans programında 1100 personel alımı planlamaktadır deniliyordu ama şu ana kadar söz konusu alımlar gerçekleşmedi. Açıkçası diğer Bakanlıklarda olduğu gibi bizler de daha fazla personel alınacak diye umutlandık Sayın Bakanım. Mart ve Mayıs ayında Devlet Personel Başkanlığı tarafından dağıtılan kadrolara göre Orman ve Su İşleri Bakanlığına ve bağlı kuruluşlara toplamda 335 kadro izni verilmiştir. Verilen bu izinler yetersiz olup bunların bir kısmı zaten ilk atamaya açılmayacaktır. Bunun için sözleşmeli personel alınmasını talep ediyoruz.

Maalesef bu şekilde Orman ve Su İşleri Bakanlığı istihdam seferberliğine katılmadı. 2016 yılında KPSS’ye 8.000’den fazla mezun işsiz orman mühendisi girdi ve 2016 yılı içinde sadece 9 orman mühendisi alınmıştır. 2017 yılı için Orman ve Su İşleri Bakanlığına verilen toplam kadro 335’tir. Orman ve Su İşleri Bakanlığına sadece orman mühendisi alınmıyor çeşitli mesleklerden alım yapılıyor kadro izni bu kadar azken devletten başka çalışma olanağı neredeyse hiç olmayan orman mühendislerine çok az kadro ayrılacağı bellidir. İstihdam seferberliğine katılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan diğer kamu kurumları gibi açıktan da olsa sözleşmeli orman mühendisi almasını istiyoruz. Her geçen yıl sayıları artan mezun işsiz orman mühendislerine açıktan sözleşmeli de olsa iyi bir sayıda alım yapılarak bir nebze de olsa biriken mezun işsiz orman mühendisleri sayısı azaltılmalıdır diye düşünüyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na sesleniyoruz,  lütfen Bakanım biz mezun atama bekleyen orman mühendislerinin sesine kulak verin, bizler yıllarca okuduk emek verdik, bizler de kendi mesleğimizi yapmak istiyoruz. 8.000’den fazla mezun atama bekleyen orman mühendisleri olarak sizden iyi bir sayıda alım kadro bekliyoruz. Maliye Bakanlığı kadrolu personel alımına sadece bu kadar izin verdi deyip orman mühendislerini çaresiz bırakmayın yine. 2016 yılında olduğu gibi 9 alım ile orman mühendislerini üzmeyin, diğer kamu kurumlarının yaptığı gibi açıktan sözleşmeli de olsa iyi bir sayıda orman mühendisi alımı yaparak mezun atama bekleyen orman mühendislerine kadro imkanı tanıyın, bizleri çaresiz ümitsiz bırakmayın lütfen Bakanım…”

Atama Bekleyen Orman Mühendisleri

ZEKİ KARA | KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. teşekkürler kamupersoneli.net inşAllah bir faydası olur bakanımız duyar bizleri…

  2. orman mühendisleri artık alım ilanı müjdesi bekliyor bakanımızdan

  3. orman mühendisleri hak ettiği kadroları istiyor atanmak istiyor artık..!

  4. orman mühendislerinin de sesini duyurduğunuz için teşekkürler orman mühendisleri de atanmak istiyor artık

  5. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş orman mühendislerine kulak verilsin artık alım istiyoruz atanmak istiyoruz lutfen

  6. kaderine terk edilmiş orman mühendislerini desteklediğiniz için teşekkürler..

  7. Aynı şekilde Makine Mühendisleri içinde ses duyurur musunuz? Türkiye çapında merkezi yerleştirme ve açıktan alınanlarla beraber toplam sadece 115 makine mühendisi alındı. Onlara da hep 93 ve üzeri puan alanlar girdi, dolayısıyla işsiz sayısı hızla artıyor.

  8. orman mühendisleri iyi bir sayıda alım istiyor artık bakanımızdan müjde bekliyoruz

  9. nedir bu orman mühendisleri nin çektiği çile yahu. bir çözüm bulunsun artık

  10. Orman ve Orman Endüstrisi Mühendisliği, yaklaşık 5 yıla yakın bir zaman süreci içerisinde kadro bekliyoruz…

  11. orman ve su işleri bakanlığının bir an önce alım ilanına çıkıp orman mühendisi alarak istihdam seferberliğine katılmasını istiyoruz lütfen kamupersoneli.net bırakmayın bu haberleri yapmayı çünkü tek alım yapmayan bakanlık orman ve su işleri bakanlığı…!!

  12. Diplomali 10.000 Genç Orman Mühendisi Kpss Puaniyla Mayista 500 Atama istiyor Hizmet alimini istemiyoruz çünkü yövmiyeli mühendis değiliz biz 7-8 çalıştırılıp sonrasında işsiz kaliyoruz Kpss sınavı niye yapılıyor o zaman Emeklerimizin alin terimizin bi önemi yokmu??

  13. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü ikinci mezunlarını da verdi ve en az 45-50 mezunu vardır. Artık Yaban Hayatçı olarak bizde atama bekliyoruz. Yaban hayatının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliğin devam etmesi gerekiyor. Buda Yaban Hayatı alanında 4 yıl boyunca eğitim alan bizler sayesinde gerçekeşir.

  14. orman mühendisleri hizmet alımıyla değil !!! mayısta kpss puanıyla 500 atama istiyor

  15. Yeter artik beklettiginiz,oyaladiginiz .. En az 500 Orman Muhendisi alimi istiyoruz. 9-10 kisiyle gecistiriyosunuz yaziklar olsun size Sn. Bakan gor bizi gor artik

  16. Bu orman mühendislerinin hali ne olacak böyle yazık tek alım yapmayan bakanlık orman ve Su işleri bakanlığı…!

  17. Orman ve Su işleri bakanlığı hala daha neyi bekliyor alım için binlerce mezun orman mühendisi bekliyor 1 yıldan beri alım için artık yapılsın alımlar !!!

  18. hala orman ve Su işleri bakanımızdan ses seda yok bir açıklama yapmak bu kadar zor olmamalı binlerce genc mühendis açıklama istiyor alım olacak mı olmayacak mı orman mühendislerinin atama sorununa çözüm bulacak mı ???

  19. Bakandan hala bir ses yok açıklama yok bu kadar da görmezlikten duymamazlıktan da gelinmez bakan orman mühendislerini resmen yok sayıyor binlerce mezun çaresiz perişan aylardır yıllardır bekliyor yazık kamu personeli.net biz ulaşamıyoruz siz ulaşın lütfen sorun bakana bu yıl alım olacak mıymış !!!???

  20. Gençlere verilen değer önem bu mu Allah aşkına bir açıklama yapma gereği bile duymayan bir orman ve Su işleri bakanımız var biz kime anlatacağız derdimiz dinleyen yok duyan yok gören yok ne olacak orman mühendislerini atanmama kadro verilmemesi sorunu ne olacak ?!?

  21. Bir türlü yapılmayan atamalar bir an önce yapılsın artık. Binlerce işsiz orman mühendisi atama bekliyor.

  22. Bize verilen değer bu olmamalı. İşimiz dünyanın sağlığı üzerine. Bu kadar önemli işimiz varken bu komik sayılar nedir, neden bu kadar okul var? Yazık,
    gerçekten çok yazık! #OrmanMühendislerine1000Kadro

  23. @kamupersonelii @ormanvesuisleri bakanımız @VeyselEroglu ndan bir haber var mı #OrmanMühendisleri ilan bekliyor

  24. Çok sayıda orman mühendisi atama beklemekte yıllardır yapılmayan atamalar biran önce yapılmalı genç orman mühendislerinin mağdüriyetleri giderilmelidir.

  25. Hersene orman fakültelerinden beşyüzün üstünde mezun mühendis çıkmaktadır.En fazla istihdam yapması gereken orman ve su işleri bakanlığı buna bir el atmalıdır.Çok fazla genç orman mühendisinin mağduriyeti giderilmelidir.Teşekkürler kamupersoneli.net

  26. Orman bakanımız seçimden once aman ormancı türküsü denmeyece gel orman cim denilecek diyordu orman haftasında ne oldu da orman muhendisleri ve diğer orman muhafaza memuru adaylari görmezden geliyor şunu anladım orman bakanının bir dediği ne inanmayacaksin verdiği sözleri yerine getiremeyen tek bakan olarak tarihe geçecek ve hükümetimize su an orman bakanını görmezden geliyor diğer kurumlar alim yaparken bizim bakanımıza ne oldu ki bizi görmezden geliyor

  27. Sn.Bakan binlerce Orman Muhendisinin ahini aliyosun yeter artik bekledigimiz alimlari yapin artik en az 500 kadro bekliyoruz.10.000 lerce Orman Muhendisini gormezden gelemezsiniz. Sesimizi duyurdugunuz icin tesekkurler kamupersoneli.net.İnsAllah guzel bi sonuca variriz..

  28. orman ve su işleri bakanlığı ve bağlı kuruluşlar orman genel müdürlüğü ve doğu koruma ve milli parklar genel müdürlüğüne orman mühendisi alımı yapılmayacak mı tüm bakanlıklar alım yapıyor tek alım yapmayan bakanlık bizimki alım istiyoruz..!!!

  29. ah yazık unutulan yıllarca atam bekleyen orman mühendislerini duyan gören yok yine yine hüsran olacak bu yılda ne zaman duyulacak bizim de sesimiz…

  30. orman ve su işleri bakanlığı istihdam seferberliğine katılmayan tek bakanlık oldu malesef orman mühendislerinin yüzü ne zaman gülecek…!

  31. tüm bakanlıklar ya alım yaptı yada haziran yapacak hala bizim orman ve su işleri bakanlığında bir açıklama yok neden niçin orman mühendislerinin mağduriyeti son bulsun artık alım istiyoruz ..!!!

  32. yazıda emeği geçen tüm meslektaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum . sayin bakanimizda sessi̇z kalmayacaktir i̇nşaAllah.