Soru Önergeleri

DHMİ Şoför Alımı 3188 Nitelik Kodu İle Yapılır Mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer DHMİ şoför alımında 3188 nitelik kodu kullanılarak yapılıp yapılmayacağı soruldu.

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesinde “Otobüs şoförü eğitimi 2 yıldır. Gerek teorik gerekse pratik olarak alan 1000’e yakın mezun bulunmaktadır. Devlet Hava Meydanları şoför alımı yapmaktadır. DHMİ’nin şoför alımlarını 3188 nitelikli otobüs şoförü bölümünden yapması düşünülmekte midir?” ifadelerine yer verdi.

SORU ÖNERGESİNİN CEVABI

Verilen soru önergesi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Soru önergesinin cevabı olarak şu ifadelere yer verildi;

“DHMİ Genel Müdürlüğünde şoför ihtiyacı Devlet Personel Başkanlığı tarafından verilen izin kapsamında KPSS ile karşılanmakta olup; en az 2 (iki) yıllık yüksek okul mezunu ve 5 (beş) yıllık B sınıfı ehliyet sahibi olma şartlarını taşıyan herkes bu kadroyu tercih edebilmektedir.

DHMİ Genel Müdürlüğünün Merkez ve Taşra teşkilatı ihtiyaçlarına göre bugüne kadar Otobüs Kaptanlığı bölümünden belirli aralıklarla personel alımı yapılmış olup; 2017 yılı içerisinde de söz konusu bölümden alım yapılması planlanmaktadır.”

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Bn 3188 nitelik kodu bölümünun ogrencjsigun 20 yasinda mezun olacagım. 5 yillik ehliyet sattu istiyorlar ben oraya girmek icin 5 yıl mi beklicem. Bence bu 3188 kodu ile alım var demek degil almiyoruz demekyir.