Ekonomi

Maliye Bakanlığı Vergide İndirim Olacağını Açıkladı

Maliye Bakanı Ağbal vatandaş için yapılan hizmetin kalitesini eksiltilmeden artan maliyetler için sınırlama geleceğini dile getirdi.

” Bu kapsam içerisinde  Çevre Bakanlığı , Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlık ‘ ınında bulunduğu komisyon ile  kurumların yaptıkları iş için kiralama yerine değerleri az olan arsalar içerisinde kendi binalarını yapmalarını amacı ile uğraşılıyor. İş için bir bina kiralanıyor ancak  bahçe büyüklüğünde olduğu için sulaması için kullanıla elektrik  bina içerisinde oluşan elektriklerin maliyetleri oranında miktar oluyor. Bu durum Başbakanlık Genelgesi ya da Maliye Bakanlığı tebliği ile düzenlenebilmesi düşünülüyor ” diyerek açıklamalarda bulundu.

Aile Geçim İndirimi Sebebi İle Geçen sene 17 ( on yedi ) Milyar lira alınmadığını bu sene için sene24 Milyar lira alınmayacağını dile getiren Maliye Bakanı Naci Ağbal ” ekonomide yaşanan küresel krizde biz fırsata çevirdik bu durumun ise sıkı maliye ve bütçe politikaları ile elde edilen bir sonuç olduğunu dile getiren Naci Ağbal Türkiye ‘ nin şuan olan durumlara gelebilmesi için en önemli olan etkenin başında sermaye yeterliliği olan bankacılık sistemi olduğunu ve asgari ücret düşüş olma konusuna çözüm yolları aradığını bu durumun en çok bekarları etkileceğini Ekim ayı içerisinde 70 ( Yetmiş )lira azalma olacağını ve bu sorunu çözmek için uğraştığını dile getiren 2015 yılı içinde 17 ( on yedi ) milyar lira vergi alınmadığını bu sene için ise 24 ( yirmi dört )Milyar lira vergi almayacaklarını açıkladı.