Soru Önergeleri

Geçici Personeller Ne Zaman Kadroya Geçirilecek?

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’a geçici personellerin ne zaman kadroya geçirileceği soruldu.

Verilen soru önergesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlandı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

SORU ÖNERGESİ

657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmesi konusunda iktidar 2015 seçimlerinde birtakım vaatlerde bulunmuştur. Bu hususta aşağıdaki sorularımın yanıtlanması hususlarını arz ederim.

1- 657 sayılı Kanunun 4.maddesinin (C) bendinde tanımlanan geçici personeller kadrolu personel statüsüne ne zaman geçirilecektir?

SORU ÖNERGESİNİN CEVABI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi hükmüne istinaden istihdam edilen geçici personel (4/C) çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar, 31/12/2014 tarihli ve 29222 sayılı 4. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2014/7140 sayılı Bakanlar Kumlu Kararı eki “Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İş Sözleşmeleri Sona Eren işçilerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde istihdam Edilmelerine ilişkin Esaslar” ile belirlenmektedir.

657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde memur, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçi olmak üzere (4) ayrı statü tanımlanmış, anılan Kanunda sadece Devlet memurlarına ilişkin düzenlemelere yer verilmiştir. Diğer üç statüye dair düzenlemeler farklı mevzuatlarda yapılmış olup, usul ve esaslarda aynı hükümleri içermemektedirler.

Geçici personel 657 sayılı Kanuna tabi olmadığından bu kapsamda istihdam edilen personelin işe alınması, özlük hakları, mali ve sosyal hakları, hak ve yükümlülükleri vb konularda 657 sayılı Kanun uygulanmamaktadır.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER