Kpss

ÖSYM'nin Tartışılan 9.45 Kuralı 2017 KPSS'de de Uygulanacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilk defa YGS’de 9.45 kuralı uygulanmıştı. Bu uygulama ile YGS’de birçok aday geç kaldıklarından dolayı sınav salonlarına alınmadılar. Büyük tartışmalara neden olan 9.45 kuralı 2017 yılında Mayıs ayında uygulanacak olan KPSS’de de geçerli olacak. 2017 KPSS’de 9.45’den sonra gelen adaylar sınav salonlarına alınmayacaklar.

KPSS başvuru kılavuzunda sınavın uygulanması başlıklı metinde 2017 KPSS’de 9.45 kuralının uygulanacağı ifade edilmiştir. Söz konusu metinde şu ifadelere yer verilmiştir;

KPSS’DE 9.45 KURALI…

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.

DİKKAT: Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Bu nedenle adaylar, Sınava Giriş Belgelerinde yazılı “Sınav Saati”nden en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın önünde hazır bulunmalıdır.

Adaylar, sınav salonuna sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Yerine oturan aday ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklardır ve sınava giriş belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.

Kamupersoneli.net – ANKARA