Soru Önergeleri

Özel İstihdam Büroları Aracılığıyla İstihdam Edilen Personel Sayısı Açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ali Yiğit tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Özel İstihdam Büroları kapsamında kaç personelin istihdam edildiği soruldu.

Söz konusu soru önergesi Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlandı. 2004 yılından 2016 yılına kadar Özel İstihdam Büroları kapsamında kaç personelin istihdam edildiği belirtildi. Ayrıca soru önergesinin cevabında kaç adet Özel İstihdam Bürosunun bulunduğu da ifade edildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ali Yiğit soru önergesinde  “Aşağıda yazılı sorularımın Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. maddesi gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim.

Ülkemizde büyük tartışmalara yol açan ve sendikalarca ‘Kölelik Yasası’ olarak adlandırılan Özel İstihdam Bürolarıyla ilgili düzenleme Mayıs 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 11 Ekim 2016 tarihinde ise düzenlemeyle ilgili Yönetmelik yayınlanmıştır.” ifadelerine yer verdi. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

SORU ÖNERGESİNİN CEVABI

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER