Aöf

Anadolu Üniversitesi AÖF 2016-2017 Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi sitesinde yayınladığı duyuru ile 2016- 2017 bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerinin 13 Şubat 2017’de başlayacağını açıkladı.

Kayıt yenileme işlemleri 13 Şubat- 24 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. Peki kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılacak?

Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle yapılacak.

– Ders Ekle- Sil İşlemleri

Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders seçimleri Fakülte tarafından yapılacak. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından belirlenen dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebilir.

Ders ekle-sil işlemi “http://aof.anadolu.edu.tr” web adresi üzerinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacak. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilecekler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılamayacak.

Öğrencilerin ders ekle-sil işlemi yapması halinde ödeme bilgileri buna göre oluşacak. 13-24 Şubat 2017 tarihleri arasında ödeme bilgileri http://aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden görüntülenebilecek ve ödeme yapılabilecek.

– Kayıt Yenileme Ücreti Ödeme Seçenekleri 

* Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme

* İnternet Bankacılığı ile Ödeme

* ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

*  Mobil Bankacılık ile Ödeme Kayıt yenilemenin son günü olan 24 Şubat 2017 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23.30’a kadar ödeme yapılabilecek

– Kontrol İşlemleri

Kayıt yenileme tarihleri içinde, öğrenciler kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmeliler. Kayıt yenileme işlemini tamamladıktan sonra ekranda halen kayıt yeniletmiş görünmeyen öğrenciler, ödeme yaptığını gösteren belge ile 24 Şubat 2017 tarihinden önce AÖF bürosuna başvurmalıdır.

– Ders Kitapları

Öğrencilerin ders kitapları kayıt yenileme tarihlerinde AÖF bürolarından verilecek. Verilemeyen ders kitapları daha sonra AÖF bürolarından alınabilecek.