Eğitim

GSS Prim Borcu Sorgulama (Sorgulama Ekranı İçin Tıklayınız)

Genel Sağlık Sigortası (GSS) hizmete girdiği tarihten bugüne kadar öğrenciler ve düşük gelirli vatandaşlar dışında herkesi kapsamaktadır. GSS zorunlu bir sağlık sigortası olduğundan prim ödemeleri mecburidir. 18 yaşına kadar prim ödemesi yapmadan Genel Sağlık Sigortasından yararlanılabilir. 18 yaşını dolduran kişiler eğitimine devam ettiği takdirde 25 yaşına kadar prim borcu ödemeden GSS kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanabilir. 25 yaşından küçük ve eğitimine devam eden vatandaşların sistemde borcu gözükmesi halinde öğrenci belgelerini SGK’ya iletmeleri gerekmektedir. Öğrenci belgelerini SGK’ya ileten öğrencilerin sistemde görünen prim borçları silinir. GSS prim borçları kişilerin gelirleri üzerinden hesaplanır. 

GSS prim borcumu nasıl öğrenebilirim? 

Gss prim borcunu e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. E-devlet için kullanmanız gereken şifrenizi size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL gibi cüzi bir miktar karşılığında alabilirsiniz. Şifreler kimliksiz teslim edilmemektedir, o yüzden kimliğinizi yanınızda götürmeyi kesinlikle unutmayınız. Daha önceden şifrenizi temin edip hatırlamıyor iseniz yine PTT şubelerinden  4 TL karşılığında şifrenizi yenileyebilirsiniz.

GSS prim borcu sorgulama işlemi için sizlerle paylaştığımız sorgulama linkine tıklayınız.

E – Devlet sayfasından “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayarak devam ediniz. Açılan ekranda resimde de gördüğünüz alanlara T. C kimlik numaranızı ve E – Devlet şifrenizi giriniz. Bilgilerinizin hatasız olduğunu kontrol ettikten sonra GSS prim borcu sorgulama işleminizi yapmak için “Sisteme Giriş Yap” sekmesini kullanarak prim borçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.