Öğretmen

Aday öğretmen sınav sonuçları MEBBİS üzerinden açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 18 aralık 2016 tarihinde yapılan aday öğretmen yazılı ve sözlü sınav sonuçları MEBBİS üzerinden açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“Aday Öğretmenler yazılı ve sözlü sınav sonuçlarını kişisel şifrelerini kullanarak mebbis.meb.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir.”

Bir Yorum

  1. mebbiste sadece yazılı sonucu var sözlü görünmüyor

  2. eşim büyük bir azimle çalışarak 47 yaşında öğretmen olmayı başardı. kpss dahil girdiği bütün sınavlarda başarılı sonuçlar aldı. asil öğretmenliğe geçiş yazılı sınavında da 76 aldı. ancak sözlü sınavda 23 (yazıı ile "yirmi üç") takdir edilmesi sonucu 50 ortalama ile başarısız sayıldı. oysa sınavdan geldiğinde "i̇ki soru sordular cevapladım." dedi. şimdi oturdu ağlıyor ve "ben nerede yanlış yaptım?" diye soruyor. gelecek yıl yeniden yazılıya çalışacak ve bu psikolojiyle sözlüde nasıl başarılı olacak? yine sözlüden böyle bir sonuç çıkarsa bütün emekleri zayi olup işten atılacak. bu bir haksızlık, haksızlığın ta kendisi. meb buna dur demeli.

  3. Sonuca MEBBİS üzerinden nasıl baktınız. Ben bakamıyorum da

  4. mebbis şifreniz ile girip, aday performans kısmından görebilmeniz gerek.