Soru Önergeleri

Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) Kaç Başvuru Yapıldı ve Kaçı Sonuçlandırıldı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Kamu Denetçiliğine yapılan başvurular hakkında CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit tarafından bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Kamu Denetçiliği Kurumuna bugüne kaç başvurunun yapıldığı ve kaç başvurunun sonuca ulaştırıldığı soruldu. Soru önergesinin ve cevabının detayları ise şöyle;

Sayın Ali Yiğit İzmir Milletvekili

İlgi : 30.12.2016 tarihli ve (7/ 10209) esas numaralı yazılı soru önergeniz.

Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan başvurular& ilişkin ilgi önergenize ilgili Kurum tarafından hazırlanan cevap metni ekte yer almaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim.

İlgi: 04.01.2016 tarihli ve 76123 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı yazısı.

İlgili yazınız ile İzmir Milletvekili Ali Yiğit tarafından Kurumumuza yapılan başvurulara ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına yöneltilen yazılı soru önergesinin bir örneği iletilerek konuya ilişkin cevaplarımız talep edilmektedir.

Söz konusu yazılı soru önergesi tetkik edilmiş olup konuya ilişkin cevaplarımız ekte sunulmaktadır.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Soru 1: Kamu Denetçiliği Kurumunun faaliyet göstermeye başladığı 2012 yılından bugüne kadar kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvuruların ne kadarı resmi kurum ve kuruluşlar, ne kadarı özel kişi ve kuruluşlarla ilgilidir?

Cevap 1: Kurumumuz 29/6/2012 tarihli ve 28338 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu ile kurulmuş, ancak faaliyetlerine 2013 yılı mali yılbaşından sonra başlamıştır. Şikayet başvuruları ise; 29/03/2013 tarihi itibariyle elden, posta, e-posta, faks ve e-başvuru sistemi aracılığı ile alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda Kurumumuza 2013 yılı içerisinde 7638, 2014 yılında 5639, 2015 yılında 6055 ve 2016 yılında ise 5519 olmak üzere toplam 24.851 adet şikayet başvurusu yapılmıştır.

31/12/2016 tarihi itibariyle yapılan toplam 24851 adet şikayet başvurusunun 21344 adedi resmi kamu kurum ve kuruluşların işlem, eylem tutum ve davranışlarına ilişkin olarak, 3507 adedi ise özel sektörde faaliyet gösteren kuruluşların işlem ve faaliyetlerine ilişkin olarak yapılmıştır. Bununla birlikte başvuruların bir kısmının konusu özel sektör kuruluşunun işlemi veya faaliyetine ilişkin olmasına rağmen, Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan “idare” tanımı doğrultusunda, şikayet edilen idare olarak, özel sektörde faaliyet gösteren kuruluşu denetlemek ve gözetmekle yükümlü kamu kurum ve kuruluşu dikkate alınmaktadır.

Soru 2: Kamu Denetçiliğine yapılan başvurulardan 2016 yılı sonu itibarı ile kaçı sonuçlandırılmıştır? Bunların ne kadarı lehe, ne kadarı aleyhe sonuçlanmıştır?

Cevap 2- Kurumumuz kararları sadece başvurucu aleyhine ve lehine olmak üzere bir tasnife tabi bulunmamaktadır. Kararlarımızın sınıflandırılmasında, şikayet konusu iddianın yerinde olup olmadığı kriteri yanında başvuruda bulunması gereken unsurlar, idari başvuru yollarının tüketilmesi, başvurucunun şikayet başvurusundan vazgeçmesi, ölümü gibi hususlar da dikkate alınmaktadır.

Kurumumuz gelişen teknoloji ve vatandaşa erişim kolaylığı sağlanması doğrultusunda, Kamu Denetçiliği Kurumu Kurumunun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca e-posta ve faks aracılığı ile de başvuru almaktadır. Ancak Yönetmeliğin aynı maddesinin üçüncü fıkrası gereği e-posta ve faks ile başvuranlardan on beş gün içinde dilekçe asıllarının gönderilmesi istenilmekte, gönderilmedikleri takdirde ise başvurulan geçersiz sayılmakta ve “geçersiz başvuru” kararı alınmaktadır.

Kamu Denetçiliği Kurumu Kurumunun 17. maddesinin üçüncü fıkrası ve Kamu Denetçiliği Kurumu Kurumunun Uygulanmasına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 19 uncu maddesi ve 20. maddesinin birinci fıkrası uyarınca, Kurumumuz görev alanına girmeyen, şikayet başvurusunda bulunması gereken kanunun öngördüğü zorunlu hususların bulunmayan, belli bir konuyu içermeyen, yargı organlarında görülmekte olan veya yargı organlarınca karara bağlanmış uyuşmazlıklara ilişkin olan, sebepleri, konusu ve tarafları aynı olanlar ile daha önce sonuçlandırılan başvurular için “incelenemezlik kararı” verilmektedir.

Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 17. maddesinin dördüncü fıkrası ve Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 20. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca Kurumumuza başvuruda bulunulabilmesi için, 2577 saydı İdari Yargılama Usulü Kanununda öngörülen idari başvuru yolları ile özel kanunlarda yer alan zorunlu idari başvuru yollarının tüketilmesi gerekmektedir. İdari başvuru yolları tüketilmeden yapılan başvurular için “gönderme kararı” verilip, söz konusu başvuru ilgili idareye gönderilmektedir.

Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 34 üncü maddesi uyanma,  başvurusundan vazgeçmesi, şikayetçi gerçek kişi ise ölümü veya tüzel kişi ise tüzel  sona ermesi, şikâyet konusu talebin ilgili idare tarafından yerine getirilmesi, inceleme ve araştırma devam ederken şikâyet konusu hakkında dava açılması durumunda Kurumumuz tarafından “karar verilmesine yer olmadığına  karar” verilmektedir. Bunun yanında, Kurumumuzun girişimiyle idarelerle yapılan görüşmeler sonucunda inceleme ve araştırma safhasına dahi geçilmeden uzlaştırma yoluyla sonuçlandırılan başvuruların da bu kapsamda yer aldığı hususunu vurgulamak gerekmektedir.

Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 20. maddesinin üçüncü fıkrası ve Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 32. maddesi uyanma inceleme ve araştırma sonucunda şikâyet konusu iddianın yerinde olduğu kanaatine varılması hâlinde Kurumunuz tarafından “tavsiye kararı”, şikâyet komsu iddianın yerinde olmadığı kanaatine varılması hâlinde ise aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesi uyarınca “ret kararı” şikayet konusu iddiaların bir kısmının yerinde bulunduğu bir kısmının ise yerinde bulunmadığı kanaatine varılması halinde ise “kısmı tavsiye kısmi ret kararı” verilmektedir.

Bu kapsamda toplam 24851 adet başvurunun 23161’i sonuçlandırılmış olup, inceleme araştırmaya geçen toplam 857 başvuru için 275 tavsiye kararı, 487 başvuru için ret kararı, 95 başvuru için ise kısmı tavsiye kısmi ret kararı verilmiştir.

Kamupersoneli.net- ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.