Politika

MHP Genel Başkan Adayı Dr. Mustafa Sait Gönen Kimdir?

MHP Yeni Genel Başkan adayı Dr. Mustafa Sait Gönen hakkında kısa bilgi.

Dr. Mustafa Sait Gönen Kimdir?


Konya Zafer İlkokulunda eğitim hayatına başladıktan 3 yıl sonra Konya şehir merkezinde olan Konya Hakimiyeti Milliye ilkokuluna nakil oldu. 1971 senesinde ilkokulu bitirerek yine aynı yerde eğitim veren Konya Devrim Ortaokuluna kayıt yaptırdı. 1974 senesinde ise Konya Karatay Lisesi’ne başladı ve 1977 yılında buradan mezun oldu.

Karatay Lisesi’nde öğrenci olduğu zamanlarda Ülkücü Hareket saflarına katıldı. Gerek lise hayatında, gerekse tıp tahsili için İstanbul’da bulunduğu sıralarda Ülkücü Kadroların her kademesinde görevler yaptı. 1983-1985 seneleri arasında rahmetli Alpaslan Türkeş Beyin talimatı ile İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini üstlenerek, 12 Eylül 1980 sonrası Ülkücü Milliyetçi kadroların yeniden teşkilatlanması ve bu milletin evlatlarının milli manevi duygularla teçhiz edilip yine milletin hizmetine sunulan bu ocaklarda birçok gencin yetişmesine katkıda bulundu. 1985 senesinde İstanbul Tıp Fakültesini bitirerek Yozgat İli Topçu Köyü Sağlık Ocağı’na mecburi hizmete atandı. Kısa bir süre sonra Yozgat İli Sağlık Müdür Yardımcılığı görevine geldi.

1986 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklarında Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı.

1988 yılında Hotamış eşrafından Dişhekimi Kazım Göktay’ın kızı Zeliha ile evlendi. Dr. Mustafa Sait Gönen’in 2 erkek bir kız evladı vardır.

Kamupersoneli.net  | Ankara