Öğretmen

MEB, Özür Grubu Mağdurlarına Çözüm Bulacak Mı?

2017 Ocak özür grubu atamaları 20 Ocak 2017 Cuma günü MEB tarafından açıklanmıştı. Sonuçlar açıklanmadan bile tercih edeceği kadro açılmadığı için mağduriyetler yaşanmaya başlandı. Özür grubu atamaları ile il dışı tercihte bulunan öğretmenlerin büyük çoğunluğu tercihlerine yerleşti. Ataması yapılmayan 800 öğretmen ise il emri ile ailesine kavuşmak için çeşitli yollarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

MEB, daha önceki yıllarda özür grubu tayinleriyle yer değiştiremeyen öğretmenleri ya il emrine vererek çözmüştü ya da ikinci bir özür tayiniyle atamalarını gerçekleştirmişti. Yarıyıl tatilinin bitmesine 1 hafta kaldı. 800 öğretmen sorunun çözülmesi için MEB’e baskılarını arttırdı.

KAMUPERSONELİ.NET DEĞERLENDİRMESİ: Özür grubu tayinlerine başvuran ancak kadro açılmadığı için yer değiştiremeyen öğretmenlerle ilgili olarak önce il dışı tercihlerde yerleşemeyenler, daha sonra da il içinde yer değiştiremeyenlerin sorunlarının çözülmesi öğretmenleri mutlu edecektir. Okulların normlarının sürekli güncellenmesi, yığılma olan branşlarda il içi ve il dışı tayinlerin açılmaması, Batı’daki okullara ilk atama  yapılmaması, meslek okullarında da yeni bölümlerin açılması, yeni açılan okulları normlarının güncellenmesi faydalı olacaktır.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA | ÖZEL İÇERİK

Bir Yorum

  1. Bir an önce çözüme kavuşmalı böyle sürüncemede bırakılmamalı