Soru Önergeleri

Memur Lojman Ücretlerine Yapılan Zam Oranlarında İndirim Yapılacak Mı?

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde CHP Milletvekili Gaytancıoğlu tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal’a memur lojman ücretlerine yapılan zam oranında bir indirim yapılıp yapılmayacağı soruldu. 

Soru Önergesinin Detayları 

Aşağıda yer alan sorularımın Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim.

Bakanlığınızca yayımlanan Milli Emlak Tebliği ile memurlara tahsis edilen lojmanlarla bu lojmanlarda kullanılan elektrik, su ve kalorifer giderlerine yüzde 10 ila yüzde 13,33 arasında zam yapılmıştır. Tebliğ ile kalorifersiz kamu lojmanlarının kirası da 3.39 liradan 3.73 liraya çıkarılmıştır. Lojmanda oturanların kapıcı veya kalorifer görevlileri için metrekare başına ayrıca ödeyeceği ücret de 40 kuruştan 44 kuruşa yükseltilmiştir. Lojman kiracısı memurlardan ayrıca ortak giderleri karşılamak üzere metrekare başına 17 kuruş ilave ücrete tahsil edilecek. Böylece lojman kiraları yüzde 10, ilave giderler ise yüzde 13.33 oranında zamlanmıştır. Böylece hükümet yılın başında memurun maaşına yüzde 3, kullandığı lojmanına ise yüzde 10.2 zam yapmıştır.

Buna göre;

1- Memurun maaşına yüzde 3, kullandığı lojmana ise yüzde 10,2 zam yapılmasını doğru buluyor musunuz? 

2- Memurların kullandığı lojmanlara yapılan zam oranında indirme gitmeyi düşünüyor musunuz?

3- Ülkemizde kamu kurumlarında kaç adet lojman vardır? 

4- Ülkemizdeki lojmanlardan kaçı devlete ait mülk kaçı kiralıktır? 

5- Lojman verilmesi gerektiği halde lojman alamayan personel var mıdır? Varsa bu sayı kaçtır?