Gündem

Demirtaş'ın Çağrısına Kulak Asan Olmadı

HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın Çarşamba günü yaptığı ” Herkes Sur’a Yürümelidir” açıklamasına Diyarbakırlılar itibar etmedi.

HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik günlerinin operasyonlarına sekte vurmak için provokasyon çağrısı yapmaya devam ediyor. 6-7 Ekim’de halkı sokağa davet ederek onlarca kişinin ölümüne neden olan  Selahattin Demirtaş, son olarak da vatandaşları Diyarbakır’ın Sur ilçesine yürümeye davet ederek provokasyon çağrısı yaptı.

Demirtaş’ın amacı kıskaç içerisine alınan terör örgütü yandaşlarını kurtarmak ve devletin, güvenlik güçlerinin görevlerini yapamaz hala getirmek. Ancak istikrardan yana olan Diyarbakır halkı ve vatandaşlar HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın Çarşamba günü yaptığı ” Herkes Sur’a Yürümelidir” açıklamasına Diyarbakırlılar itibar etmedi.

Diyarbakır sokakları boş kaldı. Bazı provokatörler hariç Demirtaş’ın çağrısına kulak asan olmadı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN TESLİM OLUN ÇAĞRISI

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de yaklaşık 3 aydır operasyonlarına devam eden güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamalarda operasyonların önemli ölçüde sona erdirildiği kaydedildi. Ancak sokaklara ve evlere tuzaklanan bombaların imha edilmesine de devam ediliyor.

Bölgeyi tamamen kontrol alına alan güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarına çağrıda bulunarak kendilerini güvenlik kuvvetlerinin güvenli kollarına bırakmalarını istiyor. Bazı teröristler bu çağrıya uyarak güvenlik güçlerine teslim oldu ve pişmanlıklarını dile getirdiler.

Öte yandan operasyonların sona erdiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşlar sokağa çıkmaya başladı. Çocuklar yeniden sokaklarda oynayabiliyor. Yapılan açıklamada sabah saatlerinde akşam hava kararana kadar sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.