Öğretmen

Öğretmen Ataması Referandum Öncesi Mutlaka Yapılır

MEB, Şubat-Mart’ta Öğretmen Atamayacak Mı?

Maliye, MEB’e atama izni verdiğinde referandum öncesi öğretmen alımı yapmamanın mantıklı bir açıklaması olamaz. Yani Şubat-Mart yerine Eylül’de yapılacak olmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Referandumdan sonraya da atamayı bırakmak da stratejik bir hata olacaktır.

MEB, 10 Bin Öğretmen Mi Alacak?

MEB’in Şubat-Mart döneminde 10-15 bin öğretmen alımı yapacağını daha önceki haberlerimizde yazmıştık. Ancak referandum faktörü nedeniyle sayının arttırılacağına dair beklentileri ortaya koyduk. Bizler de öngörüde bulunarak 25-30 bin arası bir öğretmen alımı olabilmesinin mümkün olduğunu ifade ettik. 10 bin atamayı yetersiz ve mantıksız buluyoruz çünkü 10 binlik bir öğretmen ilanına çıkıldığında Ekim’deki 15 bin öğretmen atamasında mülakat sıralamasına girenlerin hepsi 10 binlik sıralamada olacaklar. Kamupersoneli.net’e göre yeni adaylar mülakat sıralamasına girmemiş olacaktır. 25-30 binlik bir ilanda Ekim’de sıralamaya giremeyenler de mülakata girmeyi hak kazanacaklardır.

MEB’e 30 Bin Atama İzni Verilir Mi?

2017’de devlet kadrolarına 60 bin kişi alınacağı ve atamaların büyük çoğunluğunun öğretmenlerin oluşturacağı açıklanmıştı. 30 bin atama izninde bir sıkıntı olmayacaktır.

MEB 30 Bin Atama İznini Nasıl Kullanır?

Önümüzde bir referandum var. Referandumun ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz. Bu yüzden Şubat-Mart döneminde en iyi sayıda öğretmen ataması olacağını düşünüyoruz. 25-30 bin arası öğretmen alımı olacağını Kamupersoneli.net olarak tahmin ediyoruz. Geçen sene 30 bin öğretmen atanmıştı, bu sene referandum da var, 30 bin öğretmen ataması olmaması için hiçbir sebep yok.

Eylül’de Öğretmen Ataması Olur Mu?

2017 KPSS’ye girecek öğretmen adayları da Eylül dönemindeki atamayı düşünmektedirler. Şubat-Mart döneminde atama izinlerinin tamamı kullanılsa bile Eylül dönemi için ek atama izni mümkün olacaktır.

Kamupersoneli.net Notu: AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, anayasa paketinin Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı reform paketi olduğunu belirterek, köy köy gezerek paketi vatandaşlara anlatacaklarını söylemişti. Öğretmen atamalarıyla ilgili referandum öncesi karamsar olmamalıyız. Hükümetin öğretmen adaylarını üzmeyeceğini düşünüyoruz.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA (ÖZEL İÇERİK)

Bir Yorum

  1. İşsizlik gibi önemli ekonomik sorunlar varken meslisin keyfini beklemek, meclisi dolduran çoğunluğun yani milletvekillerinin bu sorumluluğu taşımadığı toplumun ihtiyaçlarına bir gözü kapalı baktığı anlaşılıyor,bu sorumluluk gelip geçici vekillerden alınmalıdır çünkü vatandaşın bu sorunu asıldır geçici olmadığı da aşikardır, çözülmesi ise basittir, tabiki çözen ellerde olursa

  2. İnsaAllah dediğiniz gibi olur.
    Artık atamalar şubatta olacak dediler.
    Bizi üzmeyeceklerine inanıyoruz.

  3. İnşAllah tatmin edici sayıda atama yapılır. Belirsizlik çok kötü ne olacaksa olsun ve herkes ona göre yolunu çizsin artık.