Öğretmen

2017 Ocak Ayı Öğretmenlerin Özür Grubu Tayin Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden yayınlanan duyuru ile 4 Ocak 2017 tarihinde MEB özrü durumu atama tayini başvurularının başladığı belirtildi.

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Sonuçlar, ” http://ikgm.meb.gov.tr ” adresinden yayınlanacaktır. Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır.

Açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

Bilindiği gibi MEB eş durumuna bağlı atama tayini başvuruları 4 Ocak 2017 tarihinde başladı 10 Ocak 2017 sona ermişti. Ancak MEB tarafından bir duyuru yayınlanarak ve başvurular 11 Ocak 2017 13.00’a kadar uzatılmıştı.

Başvuruların alınmasının ardından tayin için başvurular ise 13 Ocak 2017 tarihinde başladı ve 18 Ocak 2017 tarihine kadar devam etti. Söz konusu tayin atamaları ise 20 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Tebligat ve ilişik kesme işlemleri 23 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Bir Yorum

  1. 21 yıllık öğretmenim.yine aile bütünlüğünü sağlayamadık. Sözde eşimle aynı ildeyiz. Her gün 200 km yolculuk yapıyorum. Sayın yetkililer anlıyorum bana acımıyorsunuz,çocuklarıma,eşime de acımıyorsunuz. Bari emeklilik yaş düzenlemesini kaldırında emekli olalım. Sizde kurtulun bizde. Hiç değilse öğrenciler ziyan olmasın. Yazık değil mi?