Aöf

15 Ocak 2017 AÖF Final Sınavı Soruları Cevapları ve Yorumları (Sınav Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne kayıtlı öğrencilerin final sınav heyecanı 14 Ocak 2017 tarihinde başladı. Final sınavları 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde 2 oturum halinde yapılacak. AÖF final sınavlarının 15 Ocak 2017 tarihli oturumu sona erdi. 

Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra ise 14.00’da yapılmaktadır. AÖF Final Sınavları beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapıldı.

.:: Anadolu Üniversitesi AÖF sınavlarında değişen sistemle ilk defa 4 yanlış, 1 doğruyu götürdü ::.

AÖF final sınavı 15 Ocak 2017 tarihli oturuma ait sınav sorularını tartışıyoruz. Sizce sınav nasıldı? Sorular kolay mıydı, zor muydu? Beklediğiniz konulardan soru geldi mi?

Sizlerde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Final Sınavları 15 Ocak 2017 tarihli oturum sınav soruları hakkındaki görüşlerini diğer adaylar ile paylaşabilirsiniz. Sınav hakkındaki görüşlerinizi sayfanın alt tarafında bulunan yorum bölümünden belirtebilirsiniz. 

Anadolu Üniversitesi AÖF Final Sınavları 15 Ocak 2017 Oturum sınavına katılacan adaylara Kamupersoneli.net olarak geçmiş olsun dileriz.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Hiçbir üniversitenin ders geçme sınavında yanlış doğruyu götürmüyor biz öğrenci seçme veya yerleştirme sınavına girmiyoruz ders geçmeye çalışıyoruz böyle derslerin başarısı artmaz daha da azalır verdikleri kitapların hiçbir öğreticiliği Yok düz Metin gibi yazılmış bir kitap AÖF bulmuş yolunu para kazanmak için

  2. Vizeye göre gerçekten zordu. Vizede kolay olan dersleri özellikle 2-3 katı daha zor sormuşlardı

  3. 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü yetmiyormuş gibi bir de sınav sorularını iyice zorlaştırdılar. Bu şekilde ders geçmeyi bırak sınıf geçemeyiz.

  4. zordu ustelik 4 yanlisin 1 dogruyu goturmesi nasil bir sacmalik anlam veremiyorum kalalim diye siz para kazanin die ustumuzden geciniorsunuz gercekten yazik boyle bi sistemi bize getirene

  5. Aöf = ticaret merkezi 4 yanlış 1 doğruyu nereye götürüyor bu okul bitmez.com

  6. Adi üstünde açık öğretim sistemin ögreticiligi bu kadar zayifkenn detayli sorular yetmezmis gibi 4 yanls 1 dogru sistemini getrdiler.Ha cok ii bi egitim verirsinzz kalitwyi arttirrsnz snra yaparsiniz yine eyvallh. Bu nedir yaa :(((

  7. sesimizi duymuyorlar. sınav zorrdu. daha çok kişi aöf u bırakirlar

  8. Örgün öğretim gibi eğitim alamayan biz AÖF okuyanlar olarak 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi anca bu sistemin rant sistemi olduğunu ve eğitimine devam etmek isteyen onca insanın cebinde ki paraya göz dikmekten başka bişey değildir. Bu memleketimizde ki eğitim ayıbıdır. Vesselâm.

  9. 4 yanlış 1 doğruyu götürmesi olmaması lazım biz çalışan insanlarız bir an önce dersleri geçip okulu bitirmek istiyoruz!!!!Bu yeni sistem kalksın!!!

  10. Örgün eğitime bazı sebeplerden dolayı gidemiyoruz.Yine de bi çaba ünv.mezunu almak istiyoruz.4 yanlış 1 doğruyu neden götürüyor amaç ne ben anlamadım.Amaç eğitimden geri kalmış bir nesil ise başardılar.Ben ve çevremdeki biçok kişi donduracak başardılar.Sınav da ise çıkmış soru ydk denecek kadar azdı.ZORLAŞTIRMAYIN KOLAYLAŞTIRIN Kİ NESİL OKUSUN!!!

  11. Örgün eğitime bazı sebeplerden dolayı gidemiyoruz.Yine de bi çaba ünv.mezunu almak istiyoruz.4 yanlış 1 doğruyu neden götürüyor amaç ne ben anlamadım.Amaç eğitimden geri kalmış bir nesil ise başardılar.Ben ve çevremdeki biçok kişi donduracak başardılar.Sınav da ise çıkmış soru ydk denecek kadar azdı.ZORLAŞTIRMAYIN KOLAYLAŞTIRIN Kİ NESİL OKUSUN!!!

  12. Nerde sacmalik orda AÖF..Bu sekilde hic bi basari elde edilmez..Daha nasil ogrenci eleyeceklerini bilmiyolar

  13. Öğrenciye öncelik olacağı yerde aksine okumaktan vazgeçirme çabasındalar 4 yanlış 1 doğruyu götürür biz öğrenciler olarak da okumaktan vazgeçip çalışmaya devam edecegiz bu gidişatla sınav sorularına gelince berbat di istatistik soruları çok zordu

  14. Anlaşılan paraları bitti bu kadar bize yuklenildigine göre başka bir açıklaması yok diye düşünüyorum. Herhangi bir üniversite de 4Y 1D olayı yokken Aöf de olması içler acısı. Eldeki kitaplara ek kitaplar alıp yaptığımız masrafları da cabasi. Yazık çok yazık.

  15. Sorular Zordu 4 yanlış bir doğru görüşmesi çok yanlış bir sistem inşAllah bu sistemi bu yıl içinde kaldırılır

  16. Tartışılacak hiçbişey yok resmen Anadolu Üniversitesi'nin parası bitmiş kimse ders geçemesin diye yapılan bi uygulama bu doğru yanlış olayı birde final sınavı basit olacak diye söyleniyordu resmen soruların hepsini yeniden hazırlamışlar eski olan birtane soru yoktu mikro iktisatta varsada 1 i geçmez nerden başladım Şu aöf ye hiç bilmiyorum

  17. Abartiliyor geçmiş sınav sorularına bir kez bakilsa zaten 6-10 arası birebir sorular çıkıyor. Cikmayanlar içinde en azından size fikir veriyor. Bu yolu denemeyenler bir ders için indirip girdikleri sınav ile karşılaştırma yapabilir. Çokta kolaydı bence…

  18. Aöf çıkmış soruları önceki yıllarda hep soruyordu bu yıl öğrenci geçmesin diye ne kadar soru varsa onu getirmişler önümüze

  19. Çalışılmış ve beklenilen sorular çıkmıyor.Nedense çok zora yöneliyorlar ve buda yetmiyormuş gibi cevabını bilmediğin bir soruyu yapamıyorsun.Alınan dersler nasıl verilecek bilmiyorum doğrusu.

  20. Aöf gerçekten işleri zorlaştırdı.
    Bu sınava giren herkes bir umutla katılıyor.
    Aöf bize yardımcı olması lazımken bizi soğutuyor
    Çevremdeki çoğu kişi üniversiteyi dondurmayı düşünüyor bende düşünüyorum .
    Asıl kaybeden aöf olmaz inşAllah.

  21. BAHADIR arkadaşımıza katılıyorum aöf bulmuş yolunu gelsin paralar.kpss sınavımı öss namı giriyoz anlamadım yıllardır giden sistemi bir kalemde değiştiriyorlar

  22. Burodan alinan kitapla isimize yaramiyor cok icerik var.4 yanlisin 1 dogruyu goturmesi puan sistemini mahvetti puanlarimiz dustu

  23. Açıkogretimin kitapları kaşıkla bilgi verip kepçeyle sınavda geri almaya çalışıyor. Üstüne üstlük birde 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.eğitim kalitesi milletin parasına göz dikmeyle mi oluyor? Bu sistem çok gereksiz oldu bence.

  24. 4 yanlış bir doğruyu götürmesi çok saçma zaten sınavda süreniz oldukça az düşünme payınız hiç yok. Eğer ki YÖK bunu yaptıysa bunun hemen yargıya intikal etmesi lazım.

  25. 4 yanlış bir doğruyu götürmesi nin bir an önce kaldırılmasını dili yoruz. sınavlar çok zordu,

  26. AÖF te okuyanların büyük çoğunluğu mesleğini seçmiş, belirli kariyerlerde insanlar.Muhtemelen bir kısmı daha önce okuma imkânı bulamamış,bir kısmı da 2.ci,3.cü okulu bu resmen insanların ümidini,şevkini kırmaktir.Şahsen benim 2.ci okulum tek dersim var,eğer bu uygulama daha önce olsaydı bırakırdim.Bundan vazgeçilmezidir.

  27. Bu ne kardesim. Ne unite sonundaki hazirladiklari sorulardan ne de cikmis sorulardan cikiyor. Sanki bunlari calisin cunku buralardan sormayacagiz diye. Ustune üstlük 4 yanlis bir dogruyu götürüyor.

  28. Cok zordu ve örgün eğitim veren üniversitelerde bile 4 yanlis bir dogruyu goturmezken bu sistemde 4 yanlis bir dogruyu goturmektedir. Bu adaletsizlik resmen ogrencilerin kalmasi ve daha cok harc almak icin yapilmistir.. Aof madem.boyle bir sistem getirdi açıklasın bakalim kac ogrenci sinavlarda 0 aldi…. Yazik gercekten cok yazik..

  29. Dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir uygulama yok aksine egitime destek veriliyor burda sırf fazladan para kazamak için boyle sacma sapan bi uygulama konuldu bu uygulama sozde egitimin seviyesini ve kalitesi arttırmak için getirildi ama ne dayanar bunsozler soylendi anlamıyorum acilen bu sistemin kaldırılması gerek yoksa herkez bırakıcak üniversiteyi.

  30. Böyle bir sistem dünyanın hiç bir yerinde yoktur.Bir günde 5 dersden sına v yapıyorlar.4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.Para kazanmak için sizi Allaha havale ediyorum.Buradan tüm öğrenci arkadaşlara sesleniyorum herkesin tepki koyması lazım yoksa bu saçmalıktan bu Aöf dekiler dönmez nokta

  31. bırakın bahanelerin arkasına sığınmayı yok 4 yanlıştı yok sınav zordu yok bilmem neydi. Öyle beleşten diploma yok artık geçin o rüya alemini. Kapasiten yoksa sildir kaydını arkadaşım kasmana gerek yok. DGS Şartı da 4 yanlış 1 doğru kuralı da yerinde karar destekliyorum.

  32. Bu şekilde derslerin ve öğrencilerin başarısı düşer.kitaplar düzgün bir şekilde bir bilgi vermiyor zaten.bu şekilde giderse bir çok kişi bırakır okumayı.4 yanlış bir doğruyu götürde sistemi çok yanlış olmuş.

  33. Bu şekilde derslerin ve öğrencilerin başarısı düşer.kitaplar düzgün bir şekilde bir bilgi vermiyor zaten.bu şekilde giderse bir çok kişi bırakır okumayı.4 yanlış bir doğruyu götürde sistemi çok yanlış olmuş.

  34. Boy sistem olmaz olsun . Birakicam okumayi biz kisitli imkanlarla okuyoruz bide yanlis doğru çıktı

  35. Bahadır kardeşime tamamen katılıyorum sadece para alıyorlar başka birşey yok 4 yanlış 1 doğru götürmede neymiş ya verdikleri kitap hicbirsey Yaramıyor bunun hemen kaldırılması lazım bunun için birşey yapalım

  36. Devlet Bütçesi
    Sosyal Politika
    Türkiye'nin Toplumsal Yapisi ve
    Çevre Sorunlari ve Politikalari çok güzeldi.Çıkmis sorulardan ortalama 8-9 tane verdi.Girişimcilik ise bayya zor sormuşlardi.Verdigim yanitlarin cogundan emin degildim.

  37. Saolsunlar öyle güzel bi sistem getirdiler ki başımıza hem işe gidip hem de okumaya çalışıyoruz.. VAllahi amaç neydi çok merak ediyorum. Anadolu üniversitesinde okumaya çalışmamızın sebebi çalışığımız yerler de biraz daha kademe atlamaktı sayelerinde o da kalmadı. Teşekkürler Türkiye !

  38. yani soruları ne kadar daha zorlaştırabiliriz diye bayağı bir uğrasmıslar,4 yanlış 1 doğruyu götürmesi yetmiyor yanınada zor sorularla promosyonmu desem kdv mi desem artık eklemısler ..

  39. Çok doğru 4 yanlışın 1 doğruyu götürmeyi haksızlık inşAllah değişir

  40. Berbat bir sınavdı bu yeni sistem çok saçma beklediğim çalıştığım konularla hiçbir alakası yok ne açıköğretim kitaplarının nede diğer kaynaklarla hiçbir alakası yok eğitim sistemini bitirdiler iyice benim normal örgün öğretimde görmediğim terimler konular vardı normal üniversite okusan bundan daha iyi daha kolay geçilir bu kadar zorlaştırmanın anlamı para içinmi heryıl her dönem tekrar tekrar harç parası yatırılmış diyemi yazık ya çok yazık son sınıfa geldim mezun olma hayali kuruyordum hedeflerim vardı ama artık çok zor çalışsanda kalıyorsun çalışmasında…

  41. BRAVO AÖF YE HERŞEY PARA İÇİN DAHA ÖTESİ YOK….. ZANNEDİYOSUNUZ Kİ BU İNSANLARI SENEYE BULACAKSINIZ YAZIK ÇOK YAZIK…..

  42. BU SİSTEM KADAR SAÇMA BİR SİSTEM GÖRMEDİM. NEYMİŞ EFENDİM DİĞER ÖĞRENCİLER SİKAYET ETMİŞMİŞ.İYİ GÜZEL HOŞ SORULARIN ŞEKİLLERİNİ DEĞİŞTİRDİNİZ. ZORLAŞTIRDINIZ AYNI SORULAR ÇIKMIYOR GİBİ . MADEM BÖYLE DEĞİŞMEYE GİTTİNİZ NEDEN 4 DOĞRU 1 YANLIŞI GÖTÜRÜYOR. HANGİ ÜNİVERSİTE DE DERS SINAVLARINDA YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRÜYOR. BU DURUM BİLDİĞİNİZ ÖĞRENCİLER ÜZERİNDEN PARA KAZANMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR. YAZIKLAR OLSUN SİZE…

  43. Bahadır kardeşime kalıyorum harfi harfine aynı dusucedeym!!

  44. Bu gidişle üniversiteyi bitiremeyecz ve üniversiteyi zengin ettimzle kalacaz her defasında 3 4 ders için 200 liranın çok üstünde bi mebla ödüyorz yazık günah!!

  45. Tamamen sacmalik ozel universite gibi okuyoruz onca para veriyoruz bide 20 sorudan 4 yanlis 1dogruyu goturmesinimi ariyorusunuz sacmaliktan baska bisey deil

  46. oyle bır sınav olduki sankı unuversıteye arasttırma gorevlısı alacaklar ben bırakıyorum.oyle cok kıs bırakır demıyom ben bırakıyorum.okdar…..

  47. Finaller inanılmaz zor ve net bilgi istiyor.sanki örgün sistemmiş gibi 4 yanliş bi doğruyu götürme hiç adil değil aöfde okuyan bir çok insan çalışıyo buşekilde geçmek imkansız.bence amaç kaliteyi arttırmak değil milleti soymak.

  48. Bildigimize de tereddüt etmeye başladık. Amaç ne hiç mezun vermeden gelir sağlamak mi Aöf dışında hiçbir okulda bu sistem yok

  49. Getirdikleri dört yanlış bir doğruyu götürme uygulaması yanında standard sapmayıda getirsinler, Tam olsun bari….

  50. 4 yalnış bir doğruyu götürdüğü sürece herkesin işi zor.

  51. Çalıştıklarımızla sorulanların uzaktan yakindan alakası yok bir de marifetmiş gibi emek emek dar vakitte ders calisan insanlarin 4 yanlista 1 dogrusunu goturerek hakka giriyorlar. Yazık….

  52. Aof medeni para tuzagi. Bilmece gibi soru sormak ve yanlışların dogru getirmesi kesinlikle artık kabul edilemez. Yüzyüze eğitim alamiyoruz zaten karmasık konular ve dahada zorlaştiran bir yönetim sistemi…

  53. Aof medeni para tuzagi. Bilmece gibi soru sormak ve yanlışların dogru getirmesi kesinlikle artık kabul edilemez. Yüzyüze eğitim alamiyoruz zaten karmasık konular ve dahada zorlaştiran bir yönetim sistemi…

  54. Kardeşim adının aöf olduğu bir üniversite için sınıf geçmeyi yanlış doğruyu götürüyor uygulaması getirip soruları da zorlaştırarak hayal haline getirenler yatacak yeriniz yok.Allah'a havale ediyorum.

  55. dersine göre degişiyor zorlaştırdıkları derslerde var kolaylaştırdıkları derslerde var ben geçmiş sınav soruları çözdüğüm için yeni eklenen soruları bu sınavda daha fazla oldugunu düşünüyorum şu dört yanlış bir dogruyu götürmese daha güzel olacak bildiğim soruları işaretliyorum şüphede kaldıklarımı bildiğim halde ya yanlışsa diye işaretleyemiyorum buda sınavda beni kötü etkiliyor bilmiyorum sizler nasıl düşünüyorsunuz

  56. sorular zor olduğu yetmezmiş gibi 4 yanlış 1 doğuyu götürme meselesi gerçekten çok acı çok kişi bırakacak ben gibi.Aslında protesto için bahar kayıtlarını yaptırmamak lazım

  57. Çok haklı bencede bi böyle ve kitap testlerinden hiçbiri sınavda çıkmıyor kitap gereksiz fazla şeyle dolu zaten 4 yanlış bir doru hikayesine aynı şekilde saçma zaten ders almadığımız için kendi çalışmakla ders geçmek zor daha da zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar

  58. Orta okuluda liseyide acikdan okuyup yani hic dabani olmayn biri olarak ilahiyat okuyorum imamhatipe gitmetim alttan 2 dersim kaldi arapca 1 v 2 cok calişdim calişana kolaydr her halde bi de şu 4 yanlis bir dogry godurmeze

  59. Bencede hic bir ogreticisi yok okudugumuz calistigiz snki baska seyler bukadar zorlastirmanin anlami yok

  60. Nedir bu bi anlasam.herkes perişan.bu dünya para.bence bu saçmalığı sï verilmeli sorular bu kadar zor olurmu.ve doğru bilirsek ogerenci eksilir.yapmayalım ki bidaha ki sene biz olmadan olurmu.yazık.ne deyim.alıştık.sadece eğitim ticareti.valla insanları anlamıyorum çoğu halinden memnunmuş.2009 tan beri okuyan varmış.

  61. Bizim başarılı olmamız istenmiyor bizim başarısız olmamız ve isteniyor ki kalalım aöf daha çok para kazansın zaten eğitim sistemi başlı başına kötüyken nasıl iyileştirebilirizi düşünmek yerine nasıl daha kötüleştirebilirizi düşünüp uyguluyorsunuz çok üzücü…

  62. Bizim başarılı olmamız istenmiyor bizim başarısız olmamız ve isteniyor ki kalalım aöf daha çok para kazansın zaten eğitim sistemi başlı başına kötüyken nasıl iyileştirebilirizi düşünmek yerine nasıl daha kötüleştirebilirizi düşünüp uyguluyorsunuz çok üzücü…

  63. kamu yönetimi bölümündeki maliye politikası 1 final soruları ÇOK ZOR

  64. Başarıyı artırmak için yapılmış bir işlem dediler ama 4 yanlışın doğruyu götürüyor olması bütün başarıları düşürecek bence sınava girmesi gereken kaç kişinin girmediğini gördüm bugün sebebini sordum bu önceki sonuç çok düşük ne gerek var dedi. Sınıflarda da boşluklar vardı.bilmiyorum sonuç ne olurgeçmiş yıllarda birbirini tekrarlayan sorularda yoktu bütün zorlamalar bu sene oldu sanki ya aöf çok para kazanır bu işten ya öğrenciler okulu bırakır mezun olunca verilen diplomalara örgün egitiminki gibi değerli olcakmi acaba

  65. siz daha aöf sınavından geçemiyorsanız okumanızın bir mantıgı yok

  66. Ben üç cesit soru icin tum genel matematik kitabini bastan sona kadar karistirdim ama çözum yolunu bulamadim ve sinavda da o konulardan soru cikti çözemedim.mesala integralde -üs bunu. Gibi

  67. Kitaplar zaten berbat bi de sorular da berbat olunca her şey tamam oluyor (!)

  68. Mademki 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bu tamam anladık ,soruları bu kadar zor yapıp şıkları birbiriyle aynı yapmanın ne anlamı var…

  69. aöf bu kafayla gitmez arkadaşlar 4 yanlış 1 doğruyu niye götürsün biz üniversite sınavına mı giriyoruz.açıköğretim adı üstün'de açıktan eğitim.

  70. MATEMATIK SINAVINI ÇOK ZOR SORUYORSUNUZ 20 SORUYA 30 DAKİKA AZ 10 SORUYA İNDİRİN YA DA BASİT SORUN BU NE YA !

  71. Sorular zor değildi. Zaten zor diye birşey yoktur zaten. Çalışırsan biliyorsundur, biliyorsan kolaydır. Soruların zorluk derecesi normaldi bence. Hayırlısı olur işAllah.

  72. bu sınav gercekten zordu 2 senedir böyle zor sınav görmedim ben amaçları ne acaba zaten 4 yanlış bir doğruyu götürüyor neyin kafası bu.

  73. Vizede kolay olan dersleri final sınavında zor sormuşlar bence. Genel olarak sınav zordu bence.

  74. Rezalet bir aydır sıkı çalıştığım halde berbat zordu emeğime yazık bukadar zor olmamalıydı kalalım diye ellerinden geleni yapmışlar

  75. yemınle kpss daha kolaydı 75 aldım. bundan 30 gelmez bile :(

  76. Ben sağlık kurumları işletmeciliği okuyorum sınav çok zor bizim kalmamızı istiyorlâr ki onlarda para kazansın arkadaşlar sesimizi duyuralim lütfen bu saçma sapan sistemi kaldırsınlar bi dönem kimse kayıt yapmadan bakalım ne yapacaklar

  77. sınavlar aslında kolaydı ama ders çalışma imkanı bulamadığımız için geçemiyoruz bi de şu dört yanlış bi doğruyu götürmezse arkadaşlar geçmiş dönemlerdeki sınav sorularını bi karşılaştırın da bakın sorular hemen hemen aynı çıkmış sorulara çalışın bi de bilmediğiniz soruyu boş birakin 2013 ten beri bende bitiremedim 8 dersim kaldı şunu bilin artık çalışmadan bu okul bitmezzzzz

  78. ASLINDA SİSTEM ÇOK YANLIŞ 4 YANLIŞ 1 DOĞRU DEĞİLDE 1 YANLIŞ 4 DOĞRU GÖTÜRMELİYDİ VERECEĞİNİZ DİPLOMA İLE UZAYI MI KEŞFEDECEĞİZ İNSANLARIN EMEĞİNE VE PARASINA YAZIKKK…. ANLAŞILDI BİZDE HERKES GİBİ KAYDIMIZI DONDURACAĞIZ

  79. Türk idare tarihi 7. Döneme girdim. Kitapla alakalı üç dört soru vardı. Diğerleri özellikle alan olarak ezberleyip araştırılması gereken detaylardı. İş ev çocuk vs…. açık öğretim sisteminin biraz daha kolaylaşması gerekli. Zaten okumak için imkanı olan normal üniversite tercih ediyor. Aralarında bi fark olmalı. Son birkaç yıldır AÖF sistemi tamamen maddi bağımlılığa teşvik şeklinde ağırlaştı. Sonumuz hayır olsun.

  80. Çok zordu. Ne kitaplardaki konular ne çıkmış sorular… Zaten işi gücü olan insanlarız anamizin evinde sicakcik odamizda ders çalışacak zamanimiz mi var… Asgari ücretle ev gecindiriyoruz vurmayin ya artik yeter… Allah aşkına yeter…

  81. 1.sınıfı Üstün başarı belgesi alarak geçtim.Sistem değişince her yanlışın 0.25 götürmesi sonrası mantık sorularına bile ya doğru değilse diye cevap veremez oldum..20 sorudan 7-8 soruya cevap veriyorum dolayısı ile notlar düşüyor..Yetkilileri ilgilendirir mi? Sanmam!

  82. Yazıklar olsun onca verilen emeğe karşı yapılan saygısızlığa.Millet örgün ünilerde elini kolunu sallayarak geçiyor biz okula gitmediğimiz halde bize daha farklı muamele yapılıyor. ADALET bu mu muydu? Yarın Allah soracaktır elbet!!!

  83. Ben muhasebe bolumu ogrencisiyimm ama calısmama ragmen iktisada giris ve genel işletme derslerini calismama ragmen yapamadimm bayagi zordu

  84. Kitaplar gereksiz sorular farklı çıkıyor. Ayrıca 4 yanlış 1 doğruyu götürmesi bizi üzdü.insaAllah rektörlük yaz döneminde düzeltir.

  85. Avrupa'da okur yazar durumu % 83 bizde ise % 35 dir. Neyin kafasını yaşıyoruz. 4 yanlış bir doğru emek hırsızlığı resmen

  86. Kamu Yonetimi son sınıftayım.Türk Vergi sistemi cok kolaydi.Maliye 1 cok iyiydi.Türkiyenin Topumsal Yapisi sorulari da iyiydi.Tek Türk Idare Tarihinde zorlandim.Amacim Yüksek Onur Belgesi almak

  87. Dört yanlış bir doğru yu goturmesi ne ç ok kızgınim örgün egitimde öyle bir kural yokken neden acikogrtm de bu kural getirildi ben şikayetçiyim bu konuda hakkimizi yiyorlar

  88. Aof si ogrencilerinin yaş ortalamasi belli gonul vermis mezun olmaya calisan buna vatandasi birileri sikayet etti diye hem sistem degistirip hemde 4 yalnis 2 dogru goturur uygulamasi ile madur edenler sizin icin cok uzuldum.hele sorular saka gibi 3 yil ust uste kast sistemi nerde uygulanir diye sorup bu yil sistemini sormak zor olmustur herhalde ZOR soru baska bisey cevabi kitapta bile olmayan soru baska bisey pes dedirtiniz tebrikler.

  89. Saçma bir sinavdi bide yanlış doğruyu götürüyor o hiç olmuyor

  90. 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğüne göre artık üniversiteyi donduruyorum yeter artık zaten dersler zor bide 4 yanlışa 1 doğru gidiyor yok böyle saçma bi sistem sanki ygs – lys giriyoruz

  91. Arkadaşlar burada konuşacağınıza bimer, yök ve anadolu üniversitesine yazsanıza sorunlarımızı resmiyete dökmeden çözemeyiz.

  92. Berbat berbat bu ne yaa çığlık attım sinirden sınavda

  93. evet neden 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.anlaşılan bu ışte birilerinin çıkarı var.gelsin paralar.bizler açık öğretim öğrencileriyiz.asgari ücretle çalışıyoruz.vede bu şekilde okumaya çalışıyoruz.eski sisteme geri dönülmeli

  94. örgün eğitimde uygulanmayan 4 yanlış 1 doğru neden bizde uygulanıyor.biz deneme tahtasımıyız.tutarsa öbürkülerinede uygularız.

  95. Sınav bir eleme ve yarış sınavı değildir.Sınav drs geçme sınavıdır.Senato nasıl böyle hukuksuz bir karar alabilir

  96. ula 4 yanlış 1 doğru zaten saçmalık bide 5 şık bu kadar mı bir birine benzer şık elemiyoruz…

  97. aöfün yaptığı çok kötü bişe bizler hem işte çalşyruz hemde eğitimde yaş sınırı yok diye bizler yaşlı insanlarız biraz insaf istiyoruz

  98. vize sınavına göre çok çok zor idi. Ayrıca 4 yanlış 1 doğruyu götürmesi olayı bir dert

  99. Devlet Bütçesinden sınavım vardı. Gece gündüz çalıştım. O denli ki konuyu olduğu gibi karşımdakine anlatabilirim. Ne yazık ki; AÖF sınıfta bırakmak için elinden geleni yapmıştı. Sorunun ne demek istediğini bile anlayamadım. Oluşan kanaatim AÖF bunu bilerek yapıyor.

  100. Kesinlikle çok zordu, birde 4 yanlış 1 doğruyu götürecek stresi eklenince gerisini siz düşünün…

  101. 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi gerçekten büyük vicdansızlıktır. Üstelik sorular da oldukça zor. Hiçbir alıştırma konusundan da soru gelmedi, sanarsınız ki ÖSS soruları. Arkadaş biz AÖF'liyiz bunu neden gözardı edilmemeli. Yazık bizlere zaten işten çoluktan çocuktan zaman mı kalıyor ders çalışmaya. Edebiyat soruları aşırı zordu. Burdan şikayetçi olduğumu belirtmek istiyorum. Yazık böyle zor sorular sorarak eğitimin çıtası yükselmez. Biz boş insanlar değiliz işten kalan zamanla sınava giriyoruz. Lütfen biraz duyarlılık rica ediyoruz.

  102. Böyle bir şaçma sistem olamaz hangi örgün eğitimde bu sistem var yazık günah değilmi bizlere paramıza amaç okulu bitirememizmi bunumu istiyorlar bence bu sistemin kalkması lazım hepimiz çalışan insanlarız zaten zar zor ders çalışıyor bır kaç soru yapıyorduk onuda şimdi doğrularımızı bu sistemle siliyorlar çok sağolsunlar

  103. Sinav çok zordu.Aof oğrencilerini birakmak için elinden geleni yapiyor. Kendini diğer universitelerle madem ayni kategoride goŕuyorsun.4 yanlış 1 doğru goturmesi çok yanliş. Neymiş efendim çalişani ve çalişmayani ayırt etmek miş.

  104. sınav cok zordu zaten 4 yanlış 1 dgru muhabbeti en sacma vicdansizca bişey sınavda sınıfımda 24 kişi sınava girmemişti yavaş yavaş bırakıyolar biran önce bu sisteme son verilmeli

  105. Sınavsız 2. Üniversite kapsamında girmiş olduğum AÖF için yapılan 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesini çok haklı buluyorum. geçme notunun altında kalan öğrencilerin çoğalacağı aşikar fakat bu durumda olmayanlarda bir değişiklik olmayacak. Çan eğrisi dengeleyecek. Diğer üniversitelerle kıyaslamayalım bence. 2 soru için 120 dkka verilebiliyor. Az mı 100 üzerinden 1 ,4 ,8 gibi notlar aldık. Bu sistemin tek eksisi soru azlığı. Soru sayısı artmalı madem ki 4 yanlış 1 doğruyu götürüyorsa.

  106. COK ZORDU. DAHA ONCE CIKAN SORULARDAN NERDEYSE CIKMADI EN ZOR SORU PORTFOYU HAZIRLANDI GALIBA.YANLISLARDA DOGRUYU GOTURUNCE GERIYE BIR SEY KALMIYOR.AMAC NEDIR DUSUNMEK LAZIM.MEZUN SAYISINI DUSURMEK ISTIYORLAR HERALDE

  107. Bütünleme yok, 4 yanlış bir doğru götürme var, Doğru düzgün bir kaynak yok (soruların hangi kaynaktan sorulduğu belli değil), 3 dersin kalsa bile aynı kayıt ücreti alınıyor, 45 krediden fazla ders verilmiyor, okul bitincede aöfli oluyor (diplomanın bir kalitesi yok, ayrıca resmi kurum dışında da geçerliliği yok). Konya merkezde oturan birisi olarak sabah sınav yerim kampüs 20 km 3 derse gir sonra saat 14:00da geri merkeze gel tekrar oradan meram yeniyol eğitim fakültesine git 25 km Konya merkez oturmama rağmen toplamda 45 km yol kat ederek sınava giriyorum (adrese dayalı bilgi sistemi olmasına rağmen) ilçelerden gelenler ise sınava girmek için 100 – 150 km buluyor bu şekilde resmen işkence yapılıyor. Bu kadar insanlara zulmetmeyin yazıktır günahtır beeee.

  108. Adı üstünde Açıktan Eğitim geçmişte çıkan sorulara bakarak bu sene soru sorma sisteminin değiştiğini ve sorularda yorum yapma oranının arttığını görebilirsiniz Ben çalıştığım için Aöf yi seçtim bu durumda olan çok öğrenci var yani aslında ders çalışmaya bile zor vakit buluyoruz. Burada ders çalışmamız konuları anlamamız gerekli olduğu amaçlanıyor. Öğrenme materyalleri sunuluyor güzel birşey ama bunları incelemek için zamana ihtiyaç var yinede örgün eğitim gibi aöf den aynı verimi alacağız demek yanlış olur bazı derslerin içeriği çok yoğun olabiliyor. 14_15 ocak sınav soruları zordu çalışana bile zordu. Konuları bilmek ayrı soru tekniğini bilerek cevap vermek ayrı

  109. Bende çok çalıştım. Kitabı bitirdim, çıkmış sorulara ve e-kampüsten deneme sorularına çalıştım. Son ana kadar da çalışmaya devam ettim. Yağmurun altında soğukta. Ama ne oldu? Aöf sağolsun aradan , köşeden olmadık sorular sormuş. İki şık arasında kaldıklarımı da yapmadım. Çünkü 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bu sistemden çok şikayetçiyim. Bahar döneminde kalkmasını istiyorum. Yoksa okulu bitiremeyeceğim. Son dönem . Ondan sonra mezun olacaktım. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen 4 yanlış 1 doğruyu götürmesin.

  110. Pazar günü olan sınava cumartes akşamından sabaha kadar uyumadan yaklaşık 400 soru çözdüm. Bitane bile cikmis soru cikmazmi ya.ayrica nedir bu kuramcilardan çektiğimiz. Her sinavda en az 2-3 yabanci kuramci ismi soruluyor.soru metinleri cok uzun.

  111. sınav oldukça zordu.bütün sorular sil baştandı resmen .bu şekilde geçemeyiz .yanlışların doğruları götürmesi özellikle bizi zora koydu.çok zor şartlarda okuyoruz.sistemin kolaylaşması gerekirken daha da zorlaştırıldı.yetkililerin yardımını rica ediyoruz.

  112. Bu arada istanbul Üniversitesi nin açıköğretim bölümünde okuyan bır arkadaşım var onunda geçen haftalarda sınavı vardı Orada da 4 yanlış bır doğruyu götürüyor ortalaması 70 olduğunu söyledi ve sorular beklediği gibi az bır çalışmayla başardığı söyledi.

  113. Adı üstünde Açıktan Eğitim geçmişte çıkan sorulara bakarak bu sene soru sorma sisteminin değiştiğini ve sorularda yorum yapma oranının arttığını görebilirsiniz Ben çalıştığım için Aöf yi seçtim bu durumda olan çok öğrenci var yani aslında ders çalışmaya bile zor vakit buluyoruz. Burada ders çalışmamız konuları anlamamız gerekli olduğu amaçlanıyor. Öğrenme materyalleri sunuluyor güzel birşey ama bunları incelemek için zamana ihtiyaç var yinede örgün eğitim gibi aöf den aynı verimi alacağız demek yanlış olur bazı derslerin içeriği çok yoğun olabiliyor. 14_15 ocak sınav soruları zordu çalışana bile zordu. Konuları bilmek ayrı soru tekniğini bilerek cevap vermek ayrı

  114. Ben sınava girmedim aöf bu kadar zor olduğunu bilseydim kayıt yaptirmazdim.Gece işten geliyoz sabah ise gidiyoruz bide 4 yanlış bi doğruyu götürüyor 25 soru var zaten bütü çan eğrisi yok yani bildiğin para bayiliyoz

  115. Sınavda çıkmış sorulardan 30 puanlık vardı galiba bölümüm kamu yönetimi son sınıfım kesin olmadan işaretleyemedim boş bıraktım aöf sağolsun vize sonuçlarından sonra finallerden çok da iyi beklememeli

  116. Sınavda çıkmış sorulardan 30 puanlık vardı galiba bölümüm kamu yönetimi son sınıfım kesin olmadan işaretleyemedim boş bıraktım aöf sağolsun vize sonuçlarından sonra finallerden çok da iyi beklememeli

  117. Evet gerçekten çok zordu. Benim de aklıma bir okul değil ticarethane geliyor. Örgün öğretimde bile 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Atatürk Ünv nin aöf si nasıl oraya geçiş yapabilir miyiz? Alternatif değerlendirmeliyiz.

  118. normal şartlarda 45 aldığım dersten geçicekken yanlıslarım doğruyu götürceğe için kalıcam ve bu çoğu derste geçerli. bu kadar zorlaştırcaklarına bizede örgün öğretimlerinki gibi büt koysunlar o zaman.

  119. Sonunda bir gazeteci köşesine bu 4 yanlış kuralını taşıyıp eleştirmiş sağolsun Mehtap Yılmaz'a

  120. ya şu sistemi kaldırın arkadaşlar kaldırtalım ne yapıyosak ya zaten zordu daha da zor oldu

  121. zaten evli ,çocuklu ve işi olanlar aöf okuyor ne zorluklarla çalışıldığını bir bilseler bu saçmalığı yapmazlardı . emin olamadığım soruyu çelişkide kalıp yapmadım kaçkez doğru sorum yandı , herkes benim gibi sayarak soru çözmüştür diye düşünüyorum . çok saçma bir uygulama çok …

  122. Bu nasıl bir sistem 2 yıldır 1 dere yüzünden 4. Sınıfw geçemedim

  123. Ben Bahar döneminde kayıt yaptırmayacağım, DGS ile geçmiştim bu yıl. UAİ okuyorum. Sorular çok detaylı, kitaplar öğrenciler ders çalışmasın diye yazılmış sanki. 4 yanlış 1 doğru uygulaması da ayrı bir saçmalık. AÖF e yazıldığıma pişmanım.

  124. Gerçekten çok zorlaştırdılar. By bize yapılan bir haksızlık. Bildiğimizden sorumluyuz bilmediğimiz zaten bizim değil bizim olmayan yanlış niye doğrumu zu götürüyor ki. Çok kötü geçmemnun gereken üç dersden de kalıyorum bu iğrenç sistem yüzünden. Kabul etmiyorum

  125. 2 dersten 0 almısım diğerleri 10-20 ne kazık sormuslar abi 0 nedir ya biri bunu acıklasın

  126. Örgun ogretimde bile bukadar zor sorulmuyor .Bu sinav bir yaris degil ölcme degerlendirme ama sorsaniz egitim kalitesini yukseltiyoruz diyorlar.iki tane kitap gonderip egitim seviyesini yukselttiklerini dudunuyorlar .Bazi sorular kitapta hic yok arkadaslar konuya bile deginmemisler ayip

  127. Peki bir orgumde okumak ne kadar zor her şeyin bir bedeli olmalı

  128. açık ogretim olmus ticarret.hic bu sekilde egitim sekli olmaz.burdan yetkilire duyuruyorum kolaylastirin zorlaştirmayin.geçmisteki sinavlari yeniden dogru yanlis goturmeyecek sekilde elle alsinlar.biz açikogretim okuyanlar eğer oturup okudugumuzu anlamis olsaydik simdi aciktan degil,örgün eğittim okurduk.

  129. açık ogretim olmus ticarret.hic bu sekilde egitim sekli olmaz.burdan yetkilire duyuruyorum kolaylastirin zorlaştirmayin.geçmisteki sinavlari yeniden dogru yanlis goturmeyecek sekilde elle alsinlar.biz açikogretim okuyanlar eğer oturup okudugumuzu anlamis olsaydik simdi aciktan degil,örgün eğittim okurduk.

  130. Amaç sanki egitimli insanların sayısını azaltmak,köstek olmak.4 yalnis 1 doğruyu götürmesi ne demek?sanki örgün eğitim alıyoruz. Açıköğretim de okuyanlarin bir çoğu çalışan, çocukları bile olan insanlar.Bukadar yükün arasında ders çalışmak bile zorken birde 4 yalnis 1 doğruyu götürüyor sistemini cikarttilar.Yani destek değil resmen köstek. Böyle mi artıcak ülkemizin eğitim düzeyi? Şahsen okulu bırakmayı bile düşünüyorum.

  131. bu ne sacmalıktır arkadas 4 yanlış bi doruyu goturur ne demek ya kpss sınavına girmiyoruz biz alt tarafı bi sınav habire para alsınlar milletten

  132. Hangi üniversite vize final yaparken yanlışların doğruyu götürdüğü görülmüş. Resmen öğrencinin okulunun uzamasını sağlayarak para akışı sağlamak. Yazıklar olsun. Eğitim seviyesi bu şekilde yükseltilmez.

  133. Aöf kitaplarinin içindeki bilgiyle sizce bir insan ne kadar verimli olabilir.kitaplarin içi boş bu yetmezmiş gibi birde 4 doğru 1 yanlısı götürmesi bana göre çok saçma önce kitaplarin içini yenileyin derse çalışmak için kitabı elime aldım benzer cümleler bir unite bitene kadar kullanılmış.maddi imkanımiz olsa zaten aof değil özel üniversitede veya devlet universitelerinde okurduk.Ailemize destek olmak için çalışmak zorundayız

  134. Gercekten yeter artık eski haline Dönsün bu ne ya 4 yanlis bir doğruyu götürüyor ya ne demek Allahtan korkun resmen okumayın diyosun uz Rabbimiz Kolaylaştırın zorlastirmayin diyo siz bizden iki kuruş daha fazla kazanıyım diye daha da zorlastiriyosunuz yazık insaf yahu insafff

  135. Vicdanin yokmu dekan 4 yanlış da ne düzelt o yanlış yaptığın işi

  136. Öncelikle siteniz bir harika ellerinize emeğinize sağlık Aöf gerçekten gereksiz yere zorlaştırılıyor 1 dersim kaldı 2 senedir geçmeye uğraşıyorum 4 yanlış 1 doğru muhabbeti çok saçma oldu zaten 20 soru var 100 sorunun içinde böyle bi muhabbet olsa ama götüreceği soru sayısı çok az 20 soruda çok saçma 4 yanlış 1 doğru

  137. Öncelikle siteniz bir harika ellerinize emeğinize sağlık Aöf gerçekten gereksiz yere zorlaştırılıyor 1 dersim kaldı 2 senedir geçmeye uğraşıyorum 4 yanlış 1 doğru muhabbeti çok saçma oldu zaten 20 soru var 100 sorunun içinde böyle bi muhabbet olsa ama götüreceği soru sayısı çok az 20 soruda çok saçma 4 yanlış 1 doğru

  138. Ogrenciler kalsin seneyede kayit yaptirip paralarini alalim diye cikardilar bu dort yanlis bir dogruyu goturur olayini butun ogrencilet adina soyluyorum karsiyi hemen kaldirilsin mumkunse bu sinavda bile uygulanmasin bu degerlendirme sisstemi

  139. Ogrenciler kalsin seneyede kayit yaptirip paralarini alalim diye cikardilar bu dort yanlis bir dogruyu goturur olayini butun ogrencilet adina soyluyorum karsiyi hemen kaldirilsin mumkunse bu sinavda bile uygulanmasin bu degerlendirme sisstemi

  140. Bakın arkadaşlar buradan böyle yazarak olmaz ancak bir Tv kanaliyla sesimizi duyurmamız lagzim toplu bir şekilde böyle burdan yazarsak kimse ilgilenmez

  141. Kesinlikle sizlere katılıyorum yani böyle bi saçmalık olamaz bu nedir 4yanlış 1 doğruyu götürüyor korkudan soruları isaretleyemiyoruz yapamiyoruz bilseydin asla girmezdim bu aöf ne bir an önce bu saçmalığın iptal edilmesini istiyorum…

  142. Bence çok saçma bir durum.Hem evde çalışmak zorundayız hem de çok zor şartlar altında.Ayrica bu 4yanlış1 doğruyu götürüyor kuralini Kim çıkarıp koymussa kesinlikle ona sesleniyorum.
    Acaba bizim o fakültenin ücretlerini nasıl buldugumuzu biliyormu?Bence kimi calisarak kazaniyo fakat ya çalışmaya imkanı olmayan ya on kurus şeklinde bulup toplayanlar yiyin bakalim o paraları bakalım nasıl doyucaksiniz anlayana tabi…..

  143. Ya lütfen yetkililere sesleniyorum şu yanlış doğruyu götürür saçmalığıni kaldırın yoksa kimse gecemicek ve perişan olcaz biz öğrenciler sizlerden rica ediyoruz bi kerede biseyden para kazanmayin nolcak…

  144. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor!kazık sorular!
    eğer geçemezsek finalden gelin topluca bırakalım açıköğretimi görsünler konyayı!