Emniyet Personeli

Polis Akademisi 2016-2017 Güz Dönemi Erasmus Başvuruları Başladı !

Polis Akademisi Başkanlığı’nın 2016-2017 güz dönemi erasmus öğrenci alımı başvuruları başladı. 

Polis Akademis’nin duyurusu şöyle:

” Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği Programı çerçevesinde ve Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen kurallara uygun olarak Polis Akademisi ile ikili anlaşma yapmış olan yükseköğretim kurumlarına 2016-2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi için öğrenci gönderilecektir. Yapılacak değerlendirme sonucunda gönderilecek öğrencilere yurtdışında geçirdikleri öğrenim amaçlı süre için Program bütçesinden aylık maddi destek (hibe) verilecektir.

Hareketlilik faaliyetine katılan öğrencilere yol hibesi ödenmeyecektir. Öğrencilere yükseköğretim kurumlarının kontenjan durumlarına göre tercih dışı yerleştirme de olabilecektir. Aşağıda belirtilen kurumlar ve kontenjanlar kesin olmayıp, seçilen öğrencilerin ilgili kurumlarla bağlantıya geçmesi ve davetiye almaları durumunda hareketlilik gerçekleşecektir. Toplam hareketlilik sayısı, Ulusal Ajans’ın kurumumuz adına tahsis ettiği öğrenci hareketliliği bütçesi ile sınırlıdır.

BAŞVURU YAPABİLECEK OLANLAR ve ARANAN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti veya yabancı ülkelerin vatandaşı olan Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde kayıtlı tüm yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilecektir.
Başvuracak öğrencilerin akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması gerekir.
Erasmus Öğrenim Hareketliliği veya Staj Hareketliliği faaliyetlerinden aynı öğrenim düzeyinde daha önce yararlanmış olanlar tekrar başvuru yapamazlar.
İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat ederek hareketlilikten kendi imkânlarıyla yararlanabilir.

SEÇİLME KRİTERLERİ VE DİĞER BİLGİLER

1- Seçilme puanında aşağıdaki kriterler dikkate alınacaktır:

a-Akademik Not Ortalamasının % 50’si,

b-Yapılacak yabancı dil sınavında aldığı notun % 50’si. (Yabancı dil sınavı yazılı (%25) ve İngilizce mülakat (%25) şeklinde yapılacaktır.)

Bu kriterler esas alınarak ortaya çıkan puan sıralamasına göre öğrenciler asil ve yedek olarak belirleneceklerdir. Asil listeden feragat edilmesi durumunda yedek listedeki öğrenciler puan sıralarına göre hareketliliğe katılma hakkını kazanacaklardır.

2- Hareketliliğe katılma hakkı kazanan öğrenciler, Polis Akademisi ile ikili anlaşması bulunan Yüksek Öğretim Kurumlarında öğrenime kabul edilmek için yazışmalarını kendileri yapacaklardır. Bir anlaşmalı kurumdan ikili anlaşmada belirtilen kontenjandan daha fazla sayıda öğrencinin davet alması durumunda seçilme puanı daha yüksek olan öğrenciye öncelik tanınır.

3- Öğrenci öğrenim hareketliliği en az bir yarıyıl süreyle gerçekleştirilebilir. Hareketliliğe katılan öğrencilerin gittikleri yükseköğretim kurumunda bir yarıyıl için asgari 30 AKTS kredilik ders yükü almaları gerekmektedir. Öğrenci staj hareketliliği ise en az (2) ay süreyle gerçekleştirilebilir.

4- Enstitüde öğrenim görmekte olan Teşkilat Mensubu Personel, Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden aylıksız-ücretsiz izin kullanmak suretiyle faydalanabilir.

5- Öğrenci staj hareketliliği için Polis Akademisi’nin yukarıda sayılı kurumlardan yalnızca Almanya Brandenburg Eyaleti Polis Akademisi ve Bulgaristan Kütüphane Çalışmaları ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi ile ikili anlaşması bulunmaktadır. Bununla beraber, Erasmus+ partner ülkelerinde öğrencinin mevcut eğitim programıyla ilgili bir sektörde faaliyet gösteren bir kuruluştan staj için davet alınması durumunda bu kuruluşla partnerlik anlaşması imzalanabilir. Anlaşmanın imzalanması Başkanlık onayına bağlıdır

BAŞVURU ŞEKLİ
Söz konusu programdan faydalanmak isteyen öğrenciler, yayınlanan başvuru formunu doldurup çıktısını aldıktan sonra imzalayarak not ortalamalarını belirtir 4’lük sistemdeki transkript ile birlikte Güvenlik Bilimleri Enstitüsü vasıtasıyla Dışilişkiler ve Uluslararası Eğitim Şube Müdürlüğü’ne müracaat edeceklerdir.

Başvuruları uygunluk kontrolü sonucunda uygun bulunanlara aşağıda belirtilen tarihlerde yazılı/mülakat sınavları yapılacak olup; sınav tarihlerinde değişiklik olması halinde Erasmus Kurum Koordinatörü tarafından bildirilecektir. Takvim uyuşmazlığı veya karşı kurumdan talebin iptali halinde daha az öğrenci öğrenim- ve staj hareketliliğine katılabilir.