Ekpss

EKPSS Kura başvuruları bugün sona eriyor

 EKPSS KURA BAŞVURULARI BUGÜN SONA ERİYOR !

24 Nisan 2016 tarihinde Engelli Memur Seçme Sınavı’na giren orta öğretim – ön lisans ve lisans mezunu engelli memur adayları sınav sonuçlarının açıklanmasını beklerken sınava girmeyip sadece kura yapacak olan engelli memur adayları için başvuru bugün sona eriyor.

3 Mayıs 2016 tarihinde başlayan EKPSS KURA başvuruları için birçok engelli memur adayı başvurularını tamamlarken bir çok kişi de son güne bıraktığı görülmekte. İlk okul / ortaokul / ilk öğretim / özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibari ile mezun olabilecek durumda olan adayların başvurabileceği EKPSS KURA başvurularında adaylar bir an önce başvurularını sonlandırmaları gerekmektedir.

2016 EKPSS’ de sınava giren olan adayların EKPSS KURA’ ya başvuramayacağını bir kez daha belirterek, bu KURA başvurularına bulunabilmek için adayların;

En az %40 engelli raporlarının olması ilk şart olarak bilinmesi gerekmektedir.

Adaylar başvurularını bireysel olarak internet üzerinden veya herhangi bir başvuru merkezi aracılığı ile yapabilirler. Bir başvuru merkezinden başvuru yapacak olan adaylar başvuru merkezlerine gelmeden önce ilindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine giderek buradan başvuru yapacağı engel grubunu belirten Ön Kabul ve Taahhüt Belgesini almaları gerekmekte.

Kuraya başvuru yapacak olan adayların Ön Kabul Belgesinde sadece engel grubunu yazılacak olup engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacağı da bilinmesi gerekilen bir başka husustur.

EKPSS KURA’ ya internet üzerinden başvuru yapan adaylar kılavuzun son sayfasında yer alan bankalardan birine veya ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan ÖDEMELER bölümüne ödeme yapmaları gerekmektedir. Ücret yatırma son tarihi ise 17.05.2016 olarak belirlenmiştir.

Kuraya başvuracak olan adaylara şimdiden bol şanslar diliyoruz.