Emniyet Personeli

Polis Özel Harekat ( PÖH ) Adayları Dikkat ! Fiziki Yeterlilik Testinde Önemli Değişiklik Olabilir

Polis Özel Harekat ( PÖH ) başvuru süreci sona erdi. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarına çağırılacak olan adaylar belirlenmiş olacak. Ancak sınavların ne zaman yapılacağı hakkında net bir tarih yok.  

Fiziki Yeterlilik Testi 

Değerlendirmeler sonucunda sınava çağırılacak olan adaylar sınavda, sıçrama hareketleri , lastik içinden geçme hareketleri, ağrılık taşıma, sağlık topuna dokunma, düz takla atma, slalom koşu ve engel üstünden atlama etabından test olacaklar. Adayların katılacağı parkur toplamda 70 metre uzunluğundadır. PÖH adaylarının parkuru tamamen bitirmeleri için bitiş çizgisini tamamen geçmeleri gerekmektedir. Parkur içerisinde herhangi bir testi yapamayan adaylar elenecektir. Ayrıca parkurda yapılan hatadan dolayı adayların bitiş sürelerine 2 saniye eklenecektir. 

Fiziki Yeterlilik Testinde Değişiklik

Fiziki yeterlilik testinde önemli bir değişiklik yapılabilir. Yukarıda belirttiğimiz sınav parkurlarının dışında adaylara yeni parkurlarda kurulacak. Adaylar yukarıda belirtilen parkurların dışında, şınav parkuru, mekik parkuru, zikzak koşu parkuru ve denge tahtası parkurundan da sınav olacaklar. 

Konu ile alakalı olarak henüz bir netlik yok ancak Polis Akademisi Başkanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğünden bir açıklama yapıldığında sizleri sitemiz ve mobil uygulamalarımız aracılığı ile anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Hocam biyometrik fotoğrafta sakalim var ama resmi bir kıyafetle sorun mudur. Yeni mi çekinmek lazım

  2. 10 tane barfiks 30 şınav getirin adayların %80 i elenir kolay olur :D

  3. Süleyman soylunun ÖNLİSANS Mezunları da alınabilir açıklaması ile gündeme gelen polis lik için ÖNLİSANS Mezunlarına da hak verilmesini istiyoruz

  4. Söz konusu VATAN iken, parkurun zorluk derecesi önem arzetmez… ;)

  5. bu sıradan parkuru herkes yapar
    285.000 başvuru var 28 kişiden 1 kişi alınacak demek
    30 şınav 40 mekik 15 de barfiks yapan babayiğidi geçireceksin sözlü mülakata

  6. hani şuan için yapmamız gereken bişey yok mu parayı yatırdık böyle beklicekmıyız

  7. Allahtan dileğim inşAllah barfiks ve şınav getirilir ve adalet işte ozaman sağlanır.. hayatında bir kere bile spor yapmayan kondisyonu olmayan kişiler bir hafta parkur calısıp basaracaklarını sanıyolar ama yanılıyorlar bi ihtimal kazananlarıda görüyoruz eğitimi yarı da bırakıyorlar, mesele koşmakta degıl arkadaslar kondisyon gecmısı olmayan kısıler egitimide veremezler.. herkese başarılar (hakedenlere )

  8. arkadaslar merhaba bugün özel harekat için yeni bir parkur oldugu çıktı ama resmi sayfada yayınlanan birşey yok bilgisi olan varmı

  9. Arkadaslar insAllah Allah herkezin gonlune gore verir hak eden kazansin zaten parkuru gecemeyen cok kisi var