İş İlanları

İBB’den istihdam çağrısı: 39 personel alınacak! Şartlar belli oldu

Personel alımı ilanlarının arka arkaya yayınlandığı şu günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) de bir çağrı geldi. Eksik kadrolarını belirleyen büyükşehir belediyesi, iki farklı pozisyon için yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildirdi. İşte ayrıntılar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün şaşkınlık yaratan bir açıklama ile gündeme gelmişti. Spor tesisleri, yüzme havuzu ve diğer alanlarda yüzde 166’ya varan zam kararı kalan büyükşehir belediyesi yönetimi, güncel fiyat listesini kamuoyu ile paylaşmıştı.

İstanbulluları şaşırtan dev zammın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama daha geldi. Son açıklamasında istihdam çağrısında bulunan belediye yönetimi, düzenlemiş olduğu personel alımı ilanına ilişkin tüm ayrıntıları paylaştı. İşte İBB’nin güncel personel alımı ilanına dair merak edilenler…

İBB PERSONEL ALIMI İLANI EYLÜL 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi son olarak istihdam çağrısı ile gündeme geldi. İstanbul Personel Yönetim A.Ş. (İSPER A.Ş.) tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanı, İstanbul’da ve belediye bünyesinde görevlendirilmenin yollarını arayan adayların dikkatlerini çekmeyi başardı.

Yayınlanmış olan İBB personel alımı ilanına göre belediye bünyesine 39 yeni personel alınacak. Yeni personellerin 27’si sayaç okuma personeli, 12’si ise açma- kapama personeli olarak istihdam edilecek.

İBB’nin sayaç okuma personeli alımı ilanı için belirlemiş olduğu başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • En az ortaokul mezunu olmak (9 kişi ortaokul mezunlarından, 18 kişi ise lise mezunlarından seçilecek),
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Görevin yapılmasına engel olabilecek devamlı bir sağlık sorununa sahip olmamak.

İBB’nin açma- kapama personeli alımı ilanı için belirlemiş olduğu başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • En az ortaokul mezunu olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Görev tanımına engel olabilecek bir sağlık sorununa sahip olmamak.

İBB PERSONEL ALIMI İLANINA NEREDEN VE NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanmış olan 39 kişilik personel alımı ilanı için başvuru süreci 16 Eylül tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını belediyenin resmi web sitesinde yer alan ‘Kariyer’ ekranı üzerinden tamamlayabileceklerdir.