Kamu Personelleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na 70 KPSS puanı ile 9 personel alınacak

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete üzerinden ilana çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, söz konusu ilanı için başvuru sürecinin devam ettiğini bildirdi. Peki, bakanlığın personel alımı ilanına kimler, nereden başvuru yapabilir? İşte ayrıntılar…

Milyonları etkileyen ekonomik faktörler, personel alımı ilanlarının daha da yakından takip edilmesine yol açtı. Daha yüksek kazançlar elde etmenin yollarını arayan pek çok kişi, özellikle kamu personel alımı ilanlarını arama motorları üzerinden sık sık sorgulamaya başladı.

Eylül ayına girilmesi ile birlikte pek çok devlet kurumundan istihdam çağrısı gelirken geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da ilana çıkmış olduğu öğrenildi. 11 Eylül 2024 tarihinde başvurulara açılmış olan ilgili personel alımı ilanı için başvuru sürecinin devam ettiği bildirildi. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın personel alımı ilanına dair merak edilenler…

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI İLANI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 11 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete aracılığı ile ilana çıkmıştı. Söz konusu ilan kapsamında aday başvurularını kabul etmeye başlayan bakanlık, sürecin devam ettiğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanına göre bakanlık bünyesinde hizmet veren Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne 9 bilişim personeli alınacak. Söz konusu ilan için adaylardan KPSS ve YDS puanı şartlarını sağlamaları istenecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurularına açık olan ilan dahilinde sağlanması gereken diğer şartlar ise şu şekilde kayda geçti:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilmiş olan şartları sağlıyor olmak,
  • Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümü mezunu olmak,
  • Güncel olarak kullanılan programlama dillerinden 2’sini biliyor olmak,
  • Ağ sistemleri yönetimi, yazılım ve ağ sistemleri konularında teknik bilgi sahibi olmak.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bilişim personeli alımı ilanı için başvuru süreci 25 Eylül tarihine kadar devam edecektir. Adaylar, o tarihe kadar e- Devlet sistemi üzerinden başvurularını tamamlayabileceklerdir.