İşkur İş İlanları

2024- 2025 İŞKUR TYP alımları başladı mı? İŞKUR TYP ilanlarına kimler başvurabilir?

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine personel alımı yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Heyecan ile beklenen ilanı arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı. Peki, İŞKUR TYP ilanı ne zaman yayınlanacak, başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

Ülkemizin istihdam alanında hizmet sunan en önemli kurumlarından olan Türkiye İş Kurumu, son dönemlerde arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Devlet garantisi ile istihdam edilmenin yollarını arayan pek çok kişi özellikle aylardır beklenen TYP personel alımı ilanlarına yönelik sorgulamalar yapmaya başladı.

Türkiye İş Kurumu ‘Toplum Yararına Programlar (TYP)’ isimli projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine personel alımları gerçekleştirmektedir. Okulların açık olduğu süre boyunca TYP kapsamında ilgili okullarda görev yapan çalışanlar, bu süreçte asgari ücret üzerinden kazanç sağlamaktalardır.

İŞKUR’un okulların açılması ile birlikte TYP kapsamında personel alımı ilanlarını yayınlaması bekleniyordu. Ancak yeni dönemin ilk haftasının geride bırakılacağı şu günlerde kurumdan halen bir haber gelmedi. Bu kapsamda pek çok aday da İŞKUR’u yakın takip altına aldı.

İŞKUR TYP BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda TYP kapsamında personel alımları gerçekleştiren İŞKUR, bugün de birçok kişi tarafından yakın takip altına alındı. Güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi kadroları için İŞKUR’un personel alımı ilanlarını yayınlamasını bekleyen adaylar, güncel haberlere yöneldi.

Edinilen bilgilere göre İŞKUR henüz TYP alımlarına yönelik bir ilan yayınlamadı. Dolayısı ile başvuru süreci de henüz başlamadı. Kurumun ilerleyen günlerde ilana çıkması ve adayların başvurularını online olarak kabul etmesi bekleniyor.

İŞKUR TYP ALIMLARINDA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR senelerdir TYP alımları kapsamında aynı başvuru kriterlerini açıklıyor. Bu sene de yayınlanacak olan ilanlarda şu şartların açıklanacağı tahmin ediliyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Açık öğretim kurumları hariç herhangi bir kurumda öğrenci olmamak,
  • 18 yaşını aşmış olmak,
  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • Sigortalı olmamak,
  • Malul ve emekli aylığı almıyor olmak.